13 martie 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 13331
Grădinițele de stat au fost conectate la sistemul MPay
13 martie 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 13331

Grădinițele de stat au fost conectate la sistemul MPay

Noile tehnologii ajung tot mai rapid la sate.

De acum încolo, părinţii din localităţile rurale şi cei din centrele raionale vor putea achita taxa lunară pentru grădiniţă şi prin intermediul Serviciului online MPay, program care este disponibil în Chişinău din 2015.

Noua modalitate de plată i-a bucurat mult pe părinţii de la sate, care spun că erau nevoiţi să piardă timp la ghișeele băncilor sau la poştă pentru a achita taxa. În Chişinău, serviciul de achitare MPay este disponibil deja de patru ani. Potrivit administraţie grădiniţei nr. 63, din cei 120 de părinţi, 80% achită taxa pentru grădiniţă prin intermediul acestui serviciu. "De multe ori părinţii nu au posibilitatea să iasă în oraş pentru a achita factura, trebuia să stai la coadă la bancă, iar uneori băncile stabileau şi comision", a menţionat Tatiana Goncear, directoarea Grădiniţei nr. 63 din Chişinău. Pentru a achita on-line taxa pentru grădiniţă trebuie doar să accesaţi pagina mpay.gov.md, alegeţi serviciul "taxa pentru grădiniţă". După care completați formularul, introduceţi datele cardului bancar şi tastați butonul "achită".

Platforma este disponibilă non-stop pentru toate grădiniţele publice din ţară.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

grădiniţa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
1072 locuitori

Ciobanovca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ciobanovca, Mirnoe, Balmaz și Troiţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Anenii Noi și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1072 de oameni. Satul Ciobanovca a fost menționat documentar în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.