27 februarie 2019, 12:20 Realitatea moldovenească views 14808
Patru din cinci învinuiți pentru fapte de corupere pasivă sînt bărbați
27 februarie 2019, 12:20 Realitatea moldovenească views 14808

Patru din cinci învinuiți pentru fapte de corupere pasivă sînt bărbați

Patru din cinci învinuiți pentru fapte de corupere pasivă sînt bărbați. Vîrsta medie la care „corupții" sînt predispuși să primească avantaje contrar legii este de 39 de ani, iar majoritatea sînt angajați în sectorul public.

Studiul CNA a prezintă o analiză a sentinţelor de condamnare, pronunţate în perioada ianuarie - decembrie 2018, pe cauzele de corupere pasivă, activă, dare şi luare de mită, precum şi de trafic de influenţă.

Aproximativ 80 la sută dintre bărbații care au săvîrșit fapte de corupție pasivă dețineau funcții de execuție, restul – posturi manageriale.

Pe banca acuzaților, în majoritatea cazurilor, ajung persoane care sînt la prima abatere de la lege. Pe fapte de corupere activă, nouă din zece inculpați sînt bărbați. Vîrsta medie la care aceștia sînt predispuși să ofere avantaje necuvenite este de 29 ani.

De obicei, infracțiunea de corupere activă are loc în stradă și automobile.

Vîrsta medie a femeilor care iau mită este de 49 de ani, iar a celor care dau mită – 39 de ani.

Atît femeile acuzate de corupere activă, cît și cele acuzate de corupere pasivă ajung banca acuzaților la prima confruntare cu legea.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

barbați , coruptie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
905 locuitori

Brăila este un sat din cadrul comunei Băcioi, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.23 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 1.97 km. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 905 oameni. Satul Brăila a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.