13 februarie 2019, 15:00 Realitatea moldovenească views 15219
Cazul piloților moldoveni: Ambasadorul rus, convocat la MAEIE
13 februarie 2019, 15:00 Realitatea moldovenească views 15219

Cazul piloților moldoveni: Ambasadorul rus, convocat la MAEIE

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene l-a convocat la minister pe Ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov și i-au înmînat o notă de protest în legătură cu cazul celor doi piloți moldoveni, eliberați din captivitatea talibanilor, care se află acum internați într-un spital de la Moscova.

Menționăm că, potrivit anunțului făcut la data de 12 februarie de MAEIE, delegația Republicii Moldova, detașată la Moscova pentru a acorda asistența necesară cetățenilor moldoveni eliberați din prizonierat în Afganistan, Lionel Buruiană și Mihai Crihana, precum şi pentru a efectua procedurile necesare revenirii acestora în Republica Moldova, nu au obținut de la autoritățile ruse nici accesul la ei, nici informația privind locul unde sînt plasați.

Astfel, partea moldovenească și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu tergiversarea accesului delegației la cetățenii moldoveni eliberați din prizonieratul taliban în Afganistan și care se află acum la Moscova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

MAEIE , ambasador , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2137 locuitori

Sadîc este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sadîc și Taraclia. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Cantemir și la 119 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2137 de oameni. Satul Sadîc a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.