Arată noutățile începînd cu...

eye 10353 Vizualizări

Mai multe școli și grădinițe din țară vor fi reparate


Mai multe instituții de învățămînt general vor beneficia de dotări, lucrări de construcții sau renovare, inclusiv a blocurilor sanitare.

O hotărîre în acest sens a fost aprobată astăzi de către executiv.

Potrivit deciziei guvernului, pentru reparația și dotarea instituțiilor de educație timpurie vor fi alocate 30 mln. de lei, iar pentru construcția și renovarea blocurilor sanitare în școli – 5 mln. de lei. Astfel, în lista grădinițelor potențial beneficiare de investiții se numără 53 de instituții din 48 de localități ale raioanelor Călărași, Ialoveni, Nisporeni, Strășeni, Rezina și Telenești. Totodată, alte 22 de școli din Călărași, Ialoveni, Florești, Nisporeni și Strășeni vor beneficia de construcția blocurilor sanitare noi.

Proiectul a fost elaborat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu Fondul de Investiţii Sociale din Moldova, și are drept scop atît dezvoltarea infrastructurii și dotarea grădinițelor, cît și îmbunătățirea condițiilor de igienă și sanitație în instituțiile de învăţămînt.

Cuvinte cheie:

grădiniţa , scoala , reparatie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Seliştea Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
1393 locuitori

Seliştea Nouă este un sat din cadrul comunei Tuzara, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Călărași și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1393 de oameni. Satul Seliștea Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.

Citeşte mai departe