Arată noutățile începînd cu...

eye 10652 Vizualizări

Mai multe școli și grădinițe din țară vor fi reparate


Mai multe instituții de învățămînt general vor beneficia de dotări, lucrări de construcții sau renovare, inclusiv a blocurilor sanitare.

O hotărîre în acest sens a fost aprobată astăzi de către executiv.

Potrivit deciziei guvernului, pentru reparația și dotarea instituțiilor de educație timpurie vor fi alocate 30 mln. de lei, iar pentru construcția și renovarea blocurilor sanitare în școli – 5 mln. de lei. Astfel, în lista grădinițelor potențial beneficiare de investiții se numără 53 de instituții din 48 de localități ale raioanelor Călărași, Ialoveni, Nisporeni, Strășeni, Rezina și Telenești. Totodată, alte 22 de școli din Călărași, Ialoveni, Florești, Nisporeni și Strășeni vor beneficia de construcția blocurilor sanitare noi.

Proiectul a fost elaborat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu Fondul de Investiţii Sociale din Moldova, și are drept scop atît dezvoltarea infrastructurii și dotarea grădinițelor, cît și îmbunătățirea condițiilor de igienă și sanitație în instituțiile de învăţămînt.

Cuvinte cheie:

grădiniţa , scoala , reparatie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chirov

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
19 locuitori

Chirov este un sat din comuna Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîbnița și la 89 km de Chișinău. Populaţia satului Chirov alcătuia 19 oameni în anul 2012. Satul Chirov a fost înființat în secolul XX.

Citeşte mai departe