Arată noutățile începînd cu...

eye 7906 Vizualizări

A început tipărirea buletinelor de vot pentru alegeri


Comisia Electorală Centrală a început astăzi tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

Cele pentru circumscripţia naţională vor fi de culoare gri şi vor avea o lungime de 38 de centimetri. Buletinele de vot pentru circumscripţiile electorale uninominale vor fi tipărite pe hîrtie opacă mată şi vor fi de culoare mov. În total, pe circumscripţia naţională s-au înregistrat 15 concurenţi electorali, iar pe circumscripţiile uninominale - 321. În ziua scrutinului, pe 24 februarie, alegătorii vor mai primi două buletine cu întrebările pentru referendum.

CEC a început tipărirea acestora săptămîna trecută. În total, pentru secţiile de vot din ţară vor fi tipărite aproape 12 milioane de buletine, atît pentru alegerile parlamentare, cît şi pentru referendumul consultativ.

Cuvinte cheie:

Buletin de vot , alegeri

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sărata Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1476 locuitori

Sărata Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Sărata Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1476 de oameni. Satul Sărata Nouă a fost menționat documentar în anul 1723.

Citeşte mai departe