Arată noutățile începînd cu...

eye 7538 Vizualizări

A început tipărirea buletinelor de vot pentru alegeri


Comisia Electorală Centrală a început astăzi tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

Cele pentru circumscripţia naţională vor fi de culoare gri şi vor avea o lungime de 38 de centimetri. Buletinele de vot pentru circumscripţiile electorale uninominale vor fi tipărite pe hîrtie opacă mată şi vor fi de culoare mov. În total, pe circumscripţia naţională s-au înregistrat 15 concurenţi electorali, iar pe circumscripţiile uninominale - 321. În ziua scrutinului, pe 24 februarie, alegătorii vor mai primi două buletine cu întrebările pentru referendum.

CEC a început tipărirea acestora săptămîna trecută. În total, pentru secţiile de vot din ţară vor fi tipărite aproape 12 milioane de buletine, atît pentru alegerile parlamentare, cît şi pentru referendumul consultativ.

Cuvinte cheie:

Buletin de vot , alegeri

Localităţile Moldovei şi diasporei

Medveja

Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1661 locuitori

Medveja este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Medveja şi Slobozia-Medveja. Satul Medveja se află la o distanță de 25 km de oraşul Briceni, la 3 km de staţia de cale ferată Medveja,  270 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Medveja constituia 1661 de oameni. Prima atestare documentară a satului Medveja datează din 1 august 1432.

Citeşte mai departe