Arată noutățile începînd cu...

eye 8143 Vizualizări

Mesajul „Pentru Moldova Mare”, tot mai popular în Republica Moldova


Mesajul „Pentru Moldova Mare" devine tot mai popular în Republica Moldova.

Dumitru Roibu, Președintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan", participant la proiectul „Candidat" la postul TV8 din Republica Moldova, a reușit să acumuleze permanent cel mai mare scor în timpul dezbaterilor, cîștigînd detașat și prima rundă din cele două în care a participat.

Astfel, în runda 1, Dumitru Roibu a acumulat 31% în timpul emisiunii, iar la finele televotingului (peste 48 ore) rezultatul a crescut la 64,9%. Iar în următoarea rundă de dezbateri, acesta a acumulat 68,68% în timpul emisiunii ajungînd cu 44,44% la finele televotingului.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ocniţa

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1897
Populația:
9325 mii locuitori
Logo

Ocniţa este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ocniţa. Amplasat  pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina, oraşul se află la o distanţă de 230 km de Chișinău. Ocniţa este cel mai nordic punct feroviar din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 9325 locuitori. Apariţia Ocniţei este legată de construcţia, la sfîrşitul secolului XIX, a căii ferate Bălţi-Cernăuţi. Localitatea Ocniţa, care a stat la originile oraşului de azi, a apărut pe lîngă staţia Ocniţa în anul 1897.

Citeşte mai departe