11 februarie 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 14857
Primele imagini video cu piloții moldoveni eliberați din Afganistan (Video)
11 februarie 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 14857

Primele imagini video cu piloții moldoveni eliberați din Afganistan (Video)

O secvență video în care apare Lionel Buruiană și Mihail Crihan, cei doi piloți moldoveni eliberați din captivitate, a fost publicat pe contul de Facebook al șefului statului. Este momentul în care concetățenii coboară din avionul care a aterizat la Moscova, Federația Rusă.

În prezent, ambii sînt supuși unui tratament în unul din centrele medicale din capitala Federației Ruse. Ei vor fi aduși acasă, atunci cînd medicii vor fi siguri că starea sănătății lor este bună.

Igor Dodon a anunțat în cadrul unui briefing de presă că moldovenii au fost eliberați după aproape 4 ani - perioadă în care au fost ținuți ostatici de talibani în Afganistan.

Pe data de 24 noiembrie 2015, elicopterul companiei aeriene din care făceau parte cei doi - VALAN MI17-1V - a fost capturat în Afganistan, după ce a efectuat o aterizare de urgenţă.

La bord se aflau, în total, trei cetățeni moldoveni - membri ai echipajului, și 18 cetățeni afgani. Mai tîrziu, Autoritatea Aeronautică Civilă anunțase că un moldovean, membru al echipajului elicopterului prăbușit de talibani, a fost ucis.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

Afganistan , prizonieri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
448 locuitori

Dimitrova este un sat din cadrul comunei Cîietu, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cantemir și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 448 de oameni. Satul Dimitrova a fost menționat documentar în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.