Arată noutățile începînd cu...

eye 10859 Vizualizări

Primele imagini video cu piloții moldoveni eliberați din Afganistan (Video)


O secvență video în care apare Lionel Buruiană și Mihail Crihan, cei doi piloți moldoveni eliberați din captivitate, a fost publicat pe contul de Facebook al șefului statului. Este momentul în care concetățenii coboară din avionul care a aterizat la Moscova, Federația Rusă.

În prezent, ambii sînt supuși unui tratament în unul din centrele medicale din capitala Federației Ruse. Ei vor fi aduși acasă, atunci cînd medicii vor fi siguri că starea sănătății lor este bună.

Igor Dodon a anunțat în cadrul unui briefing de presă că moldovenii au fost eliberați după aproape 4 ani - perioadă în care au fost ținuți ostatici de talibani în Afganistan.

Pe data de 24 noiembrie 2015, elicopterul companiei aeriene din care făceau parte cei doi - VALAN MI17-1V - a fost capturat în Afganistan, după ce a efectuat o aterizare de urgenţă.

La bord se aflau, în total, trei cetățeni moldoveni - membri ai echipajului, și 18 cetățeni afgani. Mai tîrziu, Autoritatea Aeronautică Civilă anunțase că un moldovean, membru al echipajului elicopterului prăbușit de talibani, a fost ucis.

Cuvinte cheie:

Afganistan , prizonieri

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chetroşica Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
17769
Populația:
1237 locuitori

Chetroşica Nouă este un sat şi comună din raionul Edineţ. Chetroşica Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Chetroşica Nouă este situat la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 25 km de oraşul Edineţ şi la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1237 de oameni. Satul Chetroşica Nouă a fost întemeiat între anii 1776-1859.

Citeşte mai departe