Arată noutățile începînd cu...

eye 11144 Vizualizări

Primele imagini video cu piloții moldoveni eliberați din Afganistan (Video)


O secvență video în care apare Lionel Buruiană și Mihail Crihan, cei doi piloți moldoveni eliberați din captivitate, a fost publicat pe contul de Facebook al șefului statului. Este momentul în care concetățenii coboară din avionul care a aterizat la Moscova, Federația Rusă.

În prezent, ambii sînt supuși unui tratament în unul din centrele medicale din capitala Federației Ruse. Ei vor fi aduși acasă, atunci cînd medicii vor fi siguri că starea sănătății lor este bună.

Igor Dodon a anunțat în cadrul unui briefing de presă că moldovenii au fost eliberați după aproape 4 ani - perioadă în care au fost ținuți ostatici de talibani în Afganistan.

Pe data de 24 noiembrie 2015, elicopterul companiei aeriene din care făceau parte cei doi - VALAN MI17-1V - a fost capturat în Afganistan, după ce a efectuat o aterizare de urgenţă.

La bord se aflau, în total, trei cetățeni moldoveni - membri ai echipajului, și 18 cetățeni afgani. Mai tîrziu, Autoritatea Aeronautică Civilă anunțase că un moldovean, membru al echipajului elicopterului prăbușit de talibani, a fost ucis.

Cuvinte cheie:

Afganistan , prizonieri

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ştefan Vodă

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1909
Populația:
6700 locuitori

Ştefan Vodă este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ştefan Vodă. Amplasat în partea de sud-est a republicii, oraşul Ştefan Vodă este situat la o distanţă de 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6700 locuitori. Istoria localităţii începe cu anul 1909, odată cu întemeierea coloniei germane Kizil.

Citeşte mai departe