Arată noutățile începînd cu...

eye 11612 Vizualizări

60 % dintre moldoveni folosesc internetul


60 la sută dintre moldoveni folosesc internetul, iar aproape jumătate o fac zilnic.

Cel puţin asta arată un sondaj realizat de Magenta Consulting. Cei mai activi utilizatori sînt cei din mediul urban, în timp ce, la sate, sînt persoane care nu navighează deloc în mediul online.

Sondajul arată că 55 la sută dintre cei chestionaţi stau cel puţin o dată pe săptămînă pe internet, iar patru la sută de cîteva ori pe lună. În acelaşi timp, 41 la sută nu folosec deloc spaţiul virtual. Este vorba despre persoane din mediul rural, cu vîrsta de peste 45 de ani.

Sondajul mai arată că moldovenii stau, cel mai des, pe reţelele de socializare. Cea mai populara dintre ele este Facebook. 68 la sută dintre chestionaţi au cont pe această reţea.

Cei mai mulţi au vîrsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani şi au studii medii de specialitate sau superioare. Următoarea reţea de socializare din top este odnoklassniki. Aceasta este accesată de 66 la sută dintre cei chestionaţi. Aceşti utilizatori au, în medie, peste 36 de ani şi au studii medii. În acelaşi timp, 27 la sută din participanţii la sondaj au cont pe Instagram.

Această reţea socială are cei mai mulţi utilizatori cu studii superioare şi din mediul urban. De asemenea, moldovenii mai au cont pe Vkontakte, Twiter şi Linkedin. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1138 de persoane, iar marja de eroare este de 2,5 la sută.

Cuvinte cheie:

internet , moldovenii , sondaj

Localităţile Moldovei şi diasporei

Alava

Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
381 locuitori

Alava este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lazo și Alava. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ștefan Vodă și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 381 de oameni. Satul Alava a fost menționat documentar în anul 1864.

Citeşte mai departe