Arată noutățile începînd cu...

eye 14873 Vizualizări

600 de vagoane marfare vor fi reparate şi puse pe şine în acest an


Peste 600 de vagoane marfare din gestiunea Întreprinderii "Calea Ferată", care pînă acum au stat în paragină în depourile şi staţiile din ţară, vor fi reparate capital şi puse pe şine pînă la sfîrşitul acestui an.

Acestea vor fi folosite la transportarea cerealelor, dar şi a materialelor de construcţie.

Vagoanele vechi sînt reparate în trei depouri din oraşele Bălţi şi Basarabeasca.

În Basarabeasca, funcţionează două dintre cele mai mari ateliere pentru reparaţia vagoanelor.

La un vagon care de ani buni nu s-a urnit din loc, cele mai afectate sînt sistemul de frînare, suspensia şi roţile. Piesele care nu mai pot fi reparate sînt înlocuite cu altele noi.

În acest an, "Calea Ferată" a alocat 100 de milioane de lei pentru reabilitarea a 600 de vagoane şi pentru încă 1000 care necesită reparaţii curente. O dată cu repunerea acestora pe şine, întreprinderea se aşteaptă la venituri semnificativ.

Cuvinte cheie:

reparatie , calea ferata

Localităţile Moldovei şi diasporei

Blijnii Hutor

Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
8700 locuitori

Blijnii Hutor este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Blijnii Hutor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Blijnii Hutor alcătuia 8700 de oameni în anul 2000. Satul Blijnii Hutor a fost întemeiat în anul 1878.

Citeşte mai departe