Arată noutățile începînd cu...

eye 16421 Vizualizări

Declarații ale unor lideri de la Chișinău și Tiraspol după întîlnirea în formatul 5+2


Tiraspolul insistă asupra respectării depline a înțelegerilor anterioare semnate cu Chişinăul, inclusiv la capitolul telecomunicații, și închiderea a ceea ce administrația separatistă numește „dosare politice" deschise de autoritățile Republicii Moldova pe numele unor responsabili din regiunea transnistreană.

Declarații în acest sens a făcut șeful echipei de negociatori transnistreni, Vitali Ignatiev, la o întâlnire avută cu reprezentanții mediatorilor și observatorilor din formatul 5+2. Ignatiev a menționat că e nevoie de o continuare a cooperării pentru soluționarea problemelor social-economice existente între cele două maluri ale Nistrului.

În paralel, Chişinăul continuă să insiste asupra faptului că negocierile trebuie să avanseze cu referire la toate cele trei coșuri, inclusiv cel politic. Declarația a fost făcută de șeful Biroului de reintegrare, Marian Gherman, în cadrul unei întrevederi cu consilierul ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Piotr Picz.

Gherman a mai spus că este nevoie și de „monitorizarea gestionării optime a aspectelor în materie de securitate", precizând că Chişinăul este îngrijorat de ceea ce funcționarul a numit „acțiuni provocatoare ale Tiraspolului" – așa-numitele acte semnate de către liderul de la Tiraspol precum că satul Varnița și unele localități din raionul Dubăsari se află sub controlul temporar al Republicii Moldova și deschiderea unei pretinse reprezentanțe a regiunii transnistrene la Moscova.

Cuvinte cheie:

Chisinau , Tiraspol , declaratie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Corlăteni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1487
Populația:
5596 locuitori

Corlăteni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Corlăteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 34 km de orașul Rîșcani și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5596 de oameni. Satul Corlăteni a fost menționat documentar în anul 1487.

Citeşte mai departe