08 februarie 2019, 16:45 Realitatea moldovenească views 19529
Elevii din țară vor fi instruiți despre riscurile migrației ilegale
08 februarie 2019, 16:45 Realitatea moldovenească views 19529

Elevii din țară vor fi instruiți despre riscurile migrației ilegale

Biroul relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat dă start campaniei de informare „Un adolescent informat este protejat", transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Biroului relații cu diaspora.

Campania se va desfășura pe parcursul anului 2019, în instituțiile școlare din țară, beneficiari fiind elevii claselor a XI-a - XII-a, care pot fi supuși riscurilor unei migrații ilegale, în cazul în care decid să aplice la burse internaționale de studii sau să se încadreze în cîmpul muncii peste hotare.

Campania va include o lecție practică, în cadrul căreia vor fi prezentate riscurile migrației ilegale. Totodată, elevii vor fi informați despre activitatea instituțiilor de stat, care prestează servicii în domeniul migrației și, de asemenea, vor face cunoștință cu modalitățile de emigrare legală peste hotare.

Acțiunea este organizată în conformitate cu Hotărîrea Guvernului nr. 725/2108 cu privire la aprobarea Mecanismului de coordonare a politicii de stat în domeniul diasporă, migrație și dezvoltare.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

elevi , migratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
856 locuitori

Pripiceni-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pripiceni-Curchi și Pripiceni-Răzeşi. Satul Pripiceni-Răzeşi este situat la o distanță de 22 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 856 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.