Arată noutățile începînd cu...

eye 17555 Vizualizări

Elevii din țară vor fi instruiți despre riscurile migrației ilegale


Biroul relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat dă start campaniei de informare „Un adolescent informat este protejat", transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Biroului relații cu diaspora.

Campania se va desfășura pe parcursul anului 2019, în instituțiile școlare din țară, beneficiari fiind elevii claselor a XI-a - XII-a, care pot fi supuși riscurilor unei migrații ilegale, în cazul în care decid să aplice la burse internaționale de studii sau să se încadreze în cîmpul muncii peste hotare.

Campania va include o lecție practică, în cadrul căreia vor fi prezentate riscurile migrației ilegale. Totodată, elevii vor fi informați despre activitatea instituțiilor de stat, care prestează servicii în domeniul migrației și, de asemenea, vor face cunoștință cu modalitățile de emigrare legală peste hotare.

Acțiunea este organizată în conformitate cu Hotărîrea Guvernului nr. 725/2108 cu privire la aprobarea Mecanismului de coordonare a politicii de stat în domeniul diasporă, migrație și dezvoltare.

Cuvinte cheie:

elevi , migratie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Valea Satului

Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
99 locuitori

Valea Satului este un sat din cadrul comunei Dolinnoe, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 9 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 99 de oameni. Satul Valea Satului a fost înființat în anul 1910.

Citeşte mai departe