Arată noutățile începînd cu...

eye 17033 Vizualizări

Elevii din țară vor fi instruiți despre riscurile migrației ilegale


Biroul relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat dă start campaniei de informare „Un adolescent informat este protejat", transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Biroului relații cu diaspora.

Campania se va desfășura pe parcursul anului 2019, în instituțiile școlare din țară, beneficiari fiind elevii claselor a XI-a - XII-a, care pot fi supuși riscurilor unei migrații ilegale, în cazul în care decid să aplice la burse internaționale de studii sau să se încadreze în cîmpul muncii peste hotare.

Campania va include o lecție practică, în cadrul căreia vor fi prezentate riscurile migrației ilegale. Totodată, elevii vor fi informați despre activitatea instituțiilor de stat, care prestează servicii în domeniul migrației și, de asemenea, vor face cunoștință cu modalitățile de emigrare legală peste hotare.

Acțiunea este organizată în conformitate cu Hotărîrea Guvernului nr. 725/2108 cu privire la aprobarea Mecanismului de coordonare a politicii de stat în domeniul diasporă, migrație și dezvoltare.

Cuvinte cheie:

elevi , migratie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Grinăuţi, loc.st.cf

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
30 locuitori

Grinăuți este stație de cale ferată din raionul Ocniţa, în componența comunei Dîngeni. Se află la distanța de 22 km de orașul Ocnița și la 231 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia localității constituia 30 de oameni. Stația de cale ferată Grinăuți a fost înființată la finele secolului XIX.

Citeşte mai departe