31 ianuarie 2019, 12:35 Realitatea moldovenească views 11258
Adaosuri salariale pentru conducătorii instituțiilor de învățămînt
31 ianuarie 2019, 12:35 Realitatea moldovenească views 11258

Adaosuri salariale pentru conducătorii instituțiilor de învățămînt

Aproape 1200 de persoane cu funcții de conducere din cadrul instituțiilor de învățămînt, vor primi adaosuri salariale pentru deținerea gradului managerial.

O hotărîre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, pentru motivarea cadrelor de conducere să se dezvolte profesional și să realizeze la maxim potențialul intelectual și creativ.

Sporul pentru eficiență managerială va fi achitat în funcție de gradul obținut în urma atestărilor profesionale, astfel încît pentru gradul managerial doi, acesta va constitui 300 de lei, pentru gradul managerial unu – 600 de lei și 1000 de lei pentru gradul managerial superior. Costul implementării proiectului pentru anul curent, în instituțiile de învățămînt finanțate direct din buget, constituie circa 20,2 milioane de lei.

De asemenea, modificările aprobate de Executiv vizează și cadrele de conducere din instituțiile de învățămînt cu autogestiune financiar-economică, și anume cei din învățămîntul profesional tehnic. Aceștia vor beneficia de majorarea claselor de salarizare, în funcție de gradele manageriale deținute: cu 2 clase succesive pentru gradul managerial doi, cu 4 clase succesive pentru gradul managerial unu și cu 6 clase succesive pentru gradul managerial superior. Implementarea acestei măsuri pentru 140 de cadre de conducere va costa circa 2,5 milioane de lei.

În același timp, documentul prevede acordarea premiului anual pentru rezultatele activității persoanelor care dețin funcții de demnitate publică și funcționarilor publici din administrația publică locală. Acesta va fi achitat în funcție de veniturile suplimentare obținute de către autoritățile locale în anul bugetar 2018. Cuantumul unui premiu nu va depăși 3 salarii lunare (de funcție) calculate pentru luna noiembrie a anului trecut.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

salarii , învăţămînt

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1436
Populația:
779 800 locuitori
Logo

Municipiul Chișinău este capitala Republicii Moldova, centru urban cu important potenţial economic, social, cultural. Amplasat  în partea centrală a țării, este traversat de rîul Bîc. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 779 800  locuitori. Prima atestare documentară a Chişinăului datează din anul 1436, cînd domnitorii Ilie şi Ştefan întăresc logofătului Oancea posesiunile sale, aflate în hotar cu “Cheşeneul lui Acbaş". În 1576 documentele menţionează Chişinăul ca sat în ţinutul Lăpuşnei, cu mori în Bîc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.