27 ianuarie 2019, 14:30 Realitatea moldovenească views 15023
Cine poate pretinde la al
27 ianuarie 2019, 14:30 Realitatea moldovenească views 15023

Cine poate pretinde la al "13-lea salariu"

Ministerul Finanțelor dă asigurări că, în luna februarie, pentru angajații din sectorul bugetar va fi achitat și al 13-lea salariu.

Premiul anual pentru rezultatele activității din anul 2018 va fi acordat angajaților care au beneficiat de premii anuale pînă la intrarea în vigoare a Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Astfel, în conformitate cu prevederile Hotărîrii Guvernului nr.180/2013 cu modificările ulterioare, de premiu anual pentru rezultatele activității în anul 2018, proporțional timpului efectiv lucrat, pot beneficia:

  • personalul din unitățile bugetare care, pînă la 1 decembrie 2018, era salarizat în baza Rețelei tarifare unice (cu excepția militarilor, efectivului de trupă şi corpului de comandă);
  • personalul care efectuează deservirea tehnică şi asigură funcționarea instanțelor judecătorești, a procuraturii, a autorităților publice centrale şi locale; 
  • funcționarii publici, inclusiv celor cu statut special din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, Serviciului Vamal, serviciului diplomatic şi Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor;
  • cadrele didactice din învățămîntul preuniversitar.

Pentru primele trei categorii de beneficiari, premiul anual pentru rezultatele activității în anul 2018 se va achita în luna februarie 2019, iar pentru cadrele didactice - în luna august 2019.

De menționat că, în baza de calcul al premiului anual nu se includ:

  • premiile unice acordate cu prilejul jubileelor, sărbătorilor profesionale și a zilelor de sărbătoare nelucrătoare;
  • ajutorul material; 
  • indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă;
  • compensația pentru concediu nefolosit;
  • premiul anual acordat funcționarilor publici din autoritățile publice locale;
  • alte plăți salariale de care a beneficiat angajatul în anul pentru care se face premierea, nespecificate mai sus.

Explicația integrală despre modul în care se va calcula premiul anual pentru rezultatele activității în anul 2018, poate accesată aici.

 

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

salarii , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
2140 locuitori

Capaclia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Capaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Capaclia a fost menționat documentar în anul 1783.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.