18 ianuarie 2019, 15:00 Realitatea moldovenească views 20092
CNA bate la uşa grădiniţelor din capitală
18 ianuarie 2019, 15:00 Realitatea moldovenească views 20092

CNA bate la uşa grădiniţelor din capitală

Mai multe şedinţe cu părinţii, asociaţiile şi comitetele părinteşti, personalul didactic, reprezentanţii inspectoratelor teritoriale de educaţie se vor desfăşura, începînd de azi, în grădiniţele din capitală.

Scopul acestor întruniri, la care va participa şi un ofiţer CNA, este de a pune în discuţie problema colectărilor ilicite de bani din instituţiile preşcolare şi de a identifica soluţiile legale pentru stoparea acestora.

Iniţiativa vine de la Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău care a solicitat sprijinul CNA în vederea promovării unui climat de integritate în instituţiile din subordine şi soluţionarea definitivă a plăţilor informale din sistemul de educaţie.

Astfel, pînă la sfîrşitul lunii ianuarie, ofiţerii CNA vor fi prezenţi la adunările, organizate în grădiniţele, unde au fost constatate cele mai multe plîngeri de la părinţi. Printre acestea sînt Grădiniţa nr.40 (sectorul Botanica), nr. 183 (sectorul Buiucani), nr. 7 (sectorul Centru), nr. 179 (sectorul Ciocana) şi nr. 196 (sectorul Rîşcani).

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

CNA , grădiniţa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
783 locuitori

Pervomaiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Pervomaiscoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 783 de oameni. Satul Pervomaiscoe a fost menționat documentar în anul 1489 cu denumirea Troienești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.