Arată noutățile începînd cu...

eye 9787 Vizualizări

Femeile cîștigă lunar un salariu mai mic decît bărbații


Femeile cîștigă lunar un salariu mai mic ca bărbații practic în toate activitățile economiei. Diferența cea mai mare este în domeniile Finanțe și asigurări și Informații și comunicații, unde femeile cîștigă cu 39,2% și, respectiv, 35,4% mai puțin decît bărbații.

Potrivit datelor statistice oferite de aplicația GenderPulse, salariul femeilor din Republica Moldova, în 2017, este mai mic decît cel al bărbaților, în majoritatea activităților economice, chiar și în cele în care ponderea femeilor salariate este mai mare decît a bărbaților.

În sectorul Sănătate și asistență socială, unde 81,2% din salariați sînt femei, cîștigul salarial lunar al bărbaților (6445,8 lei) este mai mare decît al femeilor (5426,9 lei) cu 15,8%.

În domeniul Finanțe și asigurări, femeile cîștigă cu 39,2% mai puțin decît bărbații, adică au un cîștig salarial lunar de 8889 de lei, în timp ce bărbații au 14617,8 lei, deși ponderea femeilor în acest sector este de 67,6%.

În sectorul industrial, unde activează aproximativ tot atîtea femei cît și bărbați, la fel persistă o diferență semnificativă a salariilor. Femeile cîștigă lunar un salariu mai mic cu 19,7% decît bărbații.

Cuvinte cheie:

barbați , femei , bani

Localităţile Moldovei şi diasporei

Borosenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII-lea
Populația:
2025 locuitori

Borosenii Noi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Borosenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la 8 km de oraşul Rîşcani şi la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2025 de oameni. Satul Borosenii Noi a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Citeşte mai departe