Arată noutățile începînd cu...

eye 7546 Vizualizări

Lista taxelor ce pot fi achitate online a fost extinsă


Lista taxelor ce pot fi achitate online a fost completată. Este vorba despre impozitul ce rezultă din contractele de locațiune. Astfel, din 3 ianuarie 2019, impozitul din transmiterea în posesie și/sau în folosință a imobilului poate fi achitat prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice – Mpay.

Pentru asta, contribuabilul urmează să acceseze serviciul mpay.gov.md, să introducă datele solicitate în formular, să aleagă metoda de plată și să achite impozitul propriu-zis.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, în cazul în care contribuabilul deține semnătură electronică sau mobilă, contractul de dare în locațiune a bunurilor imobiliare poate fi înregistrat online prin accesarea portalului serviciilor fiscale electronice www.servicii.fisc.md.

Potrivit legislației, persoanele fizice care oferă imobile în posesie și/sau în folosință, sunt obligate să înregistreze contractul de locațiune la Serviciul Fiscal de Stat și să achite impozit în mărime de 7% din valoarea contractului. În caz contrar, proprietarii riscă amenzi și sancțiuni.

În prezent, prin intermediul serviciului MPay pot fi achitate mai multe impozite și taxe.

Cuvinte cheie:

taxa , online

Localităţile Moldovei şi diasporei

Mihuleni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
618 locuitori

Mihuleni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Mihuleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat pe malul rîului Ciorna, la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 618 oameni. Prima atestare documentară a Mihulenilor datează din anul 1609.

Citeşte mai departe