09 ianuarie 2019, 15:40 Realitatea moldovenească views 11497
Mai multe poduri din ţară vor fi reparate pe parcursul acestui an
09 ianuarie 2019, 15:40 Realitatea moldovenească views 11497

Mai multe poduri din ţară vor fi reparate pe parcursul acestui an

Mai multe poduri din întreaga ţară vor intra în reparaţie în 2019. Ministerul Economiei şi Infrastructurii îşi propune să monitorizeze şi să verifice în fiecare an starea construcţiilor.

Vara trecută, întreaga lume a fost șocată de tragedia care a avut loc în Italia. Podul Morandi din oraşul Genova s-a prăbuşit şi a luat viaţa a 43 de oameni, printre care şi un moldovean. După acest incident şi autorităţile din Moldova au început o inspecţie a tuturor podurilor din ţară.

„În primul rînd sînt podurile pe drumul M5 TiraspolChişinău - Odesa. Acolo ca atare nu trebuie investiţie mare dar trebuie să intervenim să modernizăm sistemul pentru pietoni. sînt podurile mai mici construite fără proiect tehnic sau fără întreţinerea corespunzătoare. sînt şi poduri peste Nistru. Aici vorbim despre podul de la Gura Bîcului, care noi lucrăm cu colegii de la Comisia Europeană şi urmează să fie restabilit. Dacă vorbim despre acordurile de finanţare din exterior, podurile fac parte din componenta acestor contracte", a declarat secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Anatolii Usatîi.

Administrația de Stat a Drumurilor are în subordine peste 850 de poduri.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

pod , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1442
Populația:
3044 locuitori

Mileşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Mileşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Nisporeni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3044 de oameni. Satul Mileşti a fost menționat documentar în anul 1442.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.