05 ianuarie 2019, 11:40 Realitatea moldovenească views 12482
Dodon are un nou consilier
05 ianuarie 2019, 11:40 Realitatea moldovenească views 12482

Dodon are un nou consilier

Președintele Igor Dodon a semnat Decretul cu privire la numirea în funcția de consilier pentru relații interetnice pe Serghei Mișin, doctor în drept, membru al Consiliului Societății Civile pe lîngă Președintele RM.

"Anterior, am promis desemnarea unui consilier pe domeniul respectiv drept răspuns la numeroasele adresări ale organizațiilor etnoculturale din Moldova. O treime din populația Moldovei este constituită din reprezentanți ai altor grupuri etnice, decît moldoveni, iar una dintre principalele sarcini ale șefului statului este de a menține legătura permanentă a Administrației cu aceste organizații și asigurarea păcii și a bunei înțelegeri în societate" a spus președintele.

Totodată, șeful statului a menționat că în istoria Republicii Moldova, nu a existat consilier prezidențial pentru relații interetnice.

În același timp, în componența Consiliului Societății Civile pe lîngă Președinte funcționează, din anul 2017, comisia pentru relații interetnice, sub conducerea Elenei Beleacova, un specialist cunoscut cu experiență vastă în acest domeniu.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , consilier

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
567 locuitori

Berezovca este un sat din cadrul comunei Calaraşovca, raionul Ocniţa. Satul Berezovca este situat la o distanţă de  30 km de oraşul Ocniţa şi la 259 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 567 de oameni. Satul Berezovca a fost întemeiat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.