15 decembrie 2018, 10:20 Realitatea moldovenească views 12677
Noul ministru al Finanțelor. Ce știm despre Ion Chicu?
15 decembrie 2018, 10:20 Realitatea moldovenească views 12677

Noul ministru al Finanțelor. Ce știm despre Ion Chicu?

Luni, 10 decembrie, președintele Igor Dodon a semnat Decretul privind numirea lui Ion Chicu, de 46 ani, în funcția de ministru al Finanțelor. În aceeași zi noul șef al Ministerului de Finanțe a depus jurămîntul și a fost prezentat colectivului, care și așa îl cunoaște foarte bine.

Plusul acestei numiri constă în faptul că una din subdiviziunile de bază ale blocului financiar-economic al Guvernului nu va fi condusă de o persoană, venită din afară. Oricum, orice conducător nou, indiferent de nivelul lui de pregătire, are nevoie de ceva timp, pentru a cunoaște starea lucrurilor. Iar Guvernul Filip, date fiind apropiatele alegeri, va mai funcționa maxim pînă în aprilie 2019.

Viitoarele remanieri de cadre din Executiv se vor produce anume în perioada cea mai fierbinte pentru Ministerul Finanțelor: de regulă, la finele lui martie – începutul lui aprilie Ministerul Finanțelor începe elaborarea politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor. Deci, Ion Chicu va trebui să aibă grijă ca în Ministerul Finanțelor munca să meargă brici, indiferent de ce se petrece pe "frontul" preelectoral.

Ion Chicu este cel de-al 12-lea ministru de Finanțe al Republicii Moldova și a continuat tradiția deja existentă – în fruntea ministerului este numit un reprezentant al "sistemului" Ministerului de Finanțe. Doar o singură dată această tradiție a fost încălcată în ianuarie 2016 – atunci la postul de ministru al Finanțelor a fost propus Octavian Armașu, director financiar și membru al Comitetului de conducere al Companiei „Sudzucker Moldova".

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ministerul Finanţelor , ministru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
63 locuitori

Novaia Jizni este un sat din cadrul comunei Ofatinți din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîbnița și la 95 km de Chișinău. Populaţia satului Novaia Jizni alcătuia 63 de oameni în anul 2012. Satul Novaia Jizni a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.