Arată noutățile începînd cu...

eye 6464 Vizualizări

20 de tone de struguri din Moldova oprite să intre în Rusia


Rusia a interzis intrarea pe teritoriul său pentru 20 de tone de struguri din Moldova.

Informaţia vine din partea Direcţiei Rosselhoznadzor pentru St. Petersburg, regiunile Leningrad și Pskov. Astfel, se menţionează că a fost reținut un lot de struguri cu o greutate totală de 19,7 tone, sosit cu un camion din Republica Moldova, pe teritoriul unui depozit temporar de depozitare din satul Shushary.

În timpul controlului (inspecţiei) fitosanitar al lotului de struguri proaspeți menţionat, efectuat de un angajat al Direcţiei teritoriale Rosselhoznadzor, au fost depistate ramuri vii ale unui reprezentant periculos de buruieni-paraziți (cu haustori și semințe) – Torţelul (Cuscuta sp.p.), acesta fiind un obiect reglementat de normele de carantină în vigoare în Uniunea Economică Eurasiatică.

Expertiza efectuată la ISFB „Laboratorului veterinar interregional Leningrad", aflat sub jurisdicția Rosselhoznadzor, a confirmat prezența tulpinilor de torţel, aflate la stadiul de fructificare.

Pentru a împiedica răspîndirea unei plante dăunătoare, a fost interzisă livrarea strugurilor din Moldova infectați cu torţel.

Cuvinte cheie:

Rusia , struguri

Localităţile Moldovei şi diasporei

Camenca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1221 locuitori

Camenca este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brînzeni, Buteşti, Moleşti, și Camenca. Localitatea se afla la distanţa de 15 km de orașul Glodeni şi la 190 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1221 de oameni. Satul Camenca a fost menționat documentar în anul 1604.

Citeşte mai departe