Arată noutățile începînd cu...

eye 6085 Vizualizări

20 de tone de struguri din Moldova oprite să intre în Rusia


Rusia a interzis intrarea pe teritoriul său pentru 20 de tone de struguri din Moldova.

Informaţia vine din partea Direcţiei Rosselhoznadzor pentru St. Petersburg, regiunile Leningrad și Pskov. Astfel, se menţionează că a fost reținut un lot de struguri cu o greutate totală de 19,7 tone, sosit cu un camion din Republica Moldova, pe teritoriul unui depozit temporar de depozitare din satul Shushary.

În timpul controlului (inspecţiei) fitosanitar al lotului de struguri proaspeți menţionat, efectuat de un angajat al Direcţiei teritoriale Rosselhoznadzor, au fost depistate ramuri vii ale unui reprezentant periculos de buruieni-paraziți (cu haustori și semințe) – Torţelul (Cuscuta sp.p.), acesta fiind un obiect reglementat de normele de carantină în vigoare în Uniunea Economică Eurasiatică.

Expertiza efectuată la ISFB „Laboratorului veterinar interregional Leningrad", aflat sub jurisdicția Rosselhoznadzor, a confirmat prezența tulpinilor de torţel, aflate la stadiul de fructificare.

Pentru a împiedica răspîndirea unei plante dăunătoare, a fost interzisă livrarea strugurilor din Moldova infectați cu torţel.

Cuvinte cheie:

Rusia , struguri

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ţigăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1319 locuitori

Ţigăneşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Ţigăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Strășeni și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1319 oameni. Satul Ţigăneşti a fost menționat documentar în anul 1622.

Citeşte mai departe