Arată noutățile începînd cu...

eye 6058 Vizualizări

Activitatea Serviciului 112 va fi îmbunătățită


Toate informațiile înregistrate la Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 (SNUAU), vor fi stocate pe un termen de pînă la 10 ani într-un sistem informațional automatizat, care pînă în prezent funcționa în regim de testare.

Acest fapt va permite o gestionare mai bună a datelor, elaborarea statisticilor, dar și eficientizarea activității SNUAU 112.

Guvernul a aprobat Regulamentul privind modul de ținere a Registrului de stat format de Sistemul informațional automatizat al Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 (RS 112).

Registrul de stat va conține descrierea situaţiilor de urgenţă, informațiile despre victimă, locul aflării apelantului, timpul în care s-a reacționat și rezultatul intervenției serviciilor specializate de urgenţă. Ministerul Economiei și Infrastructurii în calitate de posesor al RS 112 va asigura administrarea Registrului. Acumularea datelor, precum și completarea fișelor apelurilor de urgență vor fi asigurate de către SNUAU 112.

Totodată, furnizori de informații pentru RS 112 vor fi Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Apărării. Accesul la Registru le va fi oferit instituțiilor de profil în baza unei cereri cu specificarea numelui, prenumelui și funcției deținute de către solicitant. În același timp, Regulamentul mai conține măsur, care vin să asigure securitatea și confidențialitatea datelor prelucrate.

Cuvinte cheie:

servicii , 112

Localităţile Moldovei şi diasporei

Recea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2601 locuitori

Recea este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sverdiac, Slobozia-Recea și Recea. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2601 oameni. Satul Recea a fost menționat documentar în anul 1429.

Citeşte mai departe