Arată noutățile începînd cu...

eye 6303 Vizualizări

Activitatea Serviciului 112 va fi îmbunătățită


Toate informațiile înregistrate la Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 (SNUAU), vor fi stocate pe un termen de pînă la 10 ani într-un sistem informațional automatizat, care pînă în prezent funcționa în regim de testare.

Acest fapt va permite o gestionare mai bună a datelor, elaborarea statisticilor, dar și eficientizarea activității SNUAU 112.

Guvernul a aprobat Regulamentul privind modul de ținere a Registrului de stat format de Sistemul informațional automatizat al Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 (RS 112).

Registrul de stat va conține descrierea situaţiilor de urgenţă, informațiile despre victimă, locul aflării apelantului, timpul în care s-a reacționat și rezultatul intervenției serviciilor specializate de urgenţă. Ministerul Economiei și Infrastructurii în calitate de posesor al RS 112 va asigura administrarea Registrului. Acumularea datelor, precum și completarea fișelor apelurilor de urgență vor fi asigurate de către SNUAU 112.

Totodată, furnizori de informații pentru RS 112 vor fi Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Apărării. Accesul la Registru le va fi oferit instituțiilor de profil în baza unei cereri cu specificarea numelui, prenumelui și funcției deținute de către solicitant. În același timp, Regulamentul mai conține măsur, care vin să asigure securitatea și confidențialitatea datelor prelucrate.

Cuvinte cheie:

servicii , 112

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tîrzieni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
312 locuitori

Tîrzieni este un sat din cadrul comunei Mălăieşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Orhei și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 312 oameni. Satul Tîrzieni a fost menționat documentar în anul 1447.

Citeşte mai departe