Arată noutățile începînd cu...

eye 6919 Vizualizări

Marian Lupu, viitorul președinte al Academiei de Științe?


Astăzi, în spațiul public a apărut informația precum că următorul președinte al Academiei de Științe a Moldovei va fi Marian Lupu, președintele fracțiunii parlamentare a democraților.

Purtătorul de cuvînt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, a declarat că nu confirmă, dar nici nu infirmă informația, pe care a catalogat-o mai degrabă un „zvon". În același timp, Gamurari este de părere că Marian Lupu este demn de această funcție.

„Cunosc familia din care provine, dumnealui are calitățile respective. Însămai multe întrebări apar, pentru că acum cîteva luni, cînd a fost scandalul cu Academia de Studii Economice, atunci apăruse informația referitor că dumnealui e preconizat pentru funcția de rector la ASEM. Am văzut că nu s-a confirmat. Probabil că cineva face niște analize cum că dumnealui ar fi acceptat funcția în cauză. Nu pot să confirm, dar nici să infirm, pentru că nu am auzit discuții de acest gen și nici n-am contactat cu dumnealui", a spus Vitalie Gamurari.

Marian Lupu este președintele fracțiunii PDM din Parlament, fost președinte al Parlamentului în perioada Alianței pentru Integrare Europeană și ex-ministru al Economiei în perioada guvernării comuniste.

Cuvinte cheie:

academia , Marian Lupu

Localităţile Moldovei şi diasporei

Zăzulenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
385 locuitori

Zăzulenii Noi este un sat din cadrul comunei Agronomovca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Ungheni și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 385 de oameni. Satul Zăzulenii Noi a fost menționat documentar în anul 1908.

Citeşte mai departe