06 decembrie 2018, 12:55 Realitatea moldovenească views 9272
Marian Lupu, viitorul președinte al Academiei de Științe?
06 decembrie 2018, 12:55 Realitatea moldovenească views 9272

Marian Lupu, viitorul președinte al Academiei de Științe?

Astăzi, în spațiul public a apărut informația precum că următorul președinte al Academiei de Științe a Moldovei va fi Marian Lupu, președintele fracțiunii parlamentare a democraților.

Purtătorul de cuvînt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, a declarat că nu confirmă, dar nici nu infirmă informația, pe care a catalogat-o mai degrabă un „zvon". În același timp, Gamurari este de părere că Marian Lupu este demn de această funcție.

„Cunosc familia din care provine, dumnealui are calitățile respective. Însămai multe întrebări apar, pentru că acum cîteva luni, cînd a fost scandalul cu Academia de Studii Economice, atunci apăruse informația referitor că dumnealui e preconizat pentru funcția de rector la ASEM. Am văzut că nu s-a confirmat. Probabil că cineva face niște analize cum că dumnealui ar fi acceptat funcția în cauză. Nu pot să confirm, dar nici să infirm, pentru că nu am auzit discuții de acest gen și nici n-am contactat cu dumnealui", a spus Vitalie Gamurari.

Marian Lupu este președintele fracțiunii PDM din Parlament, fost președinte al Parlamentului în perioada Alianței pentru Integrare Europeană și ex-ministru al Economiei în perioada guvernării comuniste.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

academia , Marian Lupu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
697 locuitori

Vrăneşti este un sat din cadrul oraşului Sîngerei, raionul Sîngerei. Satul Vrănești este situat la distanța de 5 km de orașul Sîngerei și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 697 locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1613.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.