05 decembrie 2018, 16:05 Realitatea moldovenească views 9203
După Anul Nou autobuzele interurbane vor fi optimizate
05 decembrie 2018, 16:05 Realitatea moldovenească views 9203

După Anul Nou autobuzele interurbane vor fi optimizate

Ministerul Economiei a început un program de reorganizare a transportului interurban de autobuze.

Timp de o lună și jumătate, oficialii intenționează să analizeze schema rutelor de pasageri între orașele și sate ale țării. De aceea, de pe 1 ianuarie și pînă pe 15 februarie 2019, transportatorilor le-a fost interzis să introducă modificări în schema rutelor, dar şi să schimbe cantitatea acestora.

După aceasta, pînă pe data de 30 iunie 2019, Agenţia Naţională Transport Auto va verifica implementarea efectivă a traficului inter-raional pe rutele regulate, cu plecări de la fiecare autogară. După aceasta, pînă la sfîrșitul lunii iulie, fiecare operator va primi o listă de solicitări de la agenție, pentru corectarea cărora le vor fi oferite 30 de zile.

Apoi Agenţia Naţională Transport Auto va alcătui programul optimizat propriu-zis al rețelei transportului inter-raional. În acest scop, persoanele responsabile intenționează să atragă reprezentanți ai transportatorilor, autogărilor și activiști publici din rîndul pasagerilor. Proiectul final al reformei va fi anunțat înainte de 15 februarie 2020, conform informaţiilor publicate în monitorul.fisc.md.

Sursa: bloknot-moldova.md

Cuvinte cheie:

autobuz , optimizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
194 locuitori

Veveriţa este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Satul Veveriţa este situat la o distanţă de 38 km de oraşul Ungheni şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 194 de oameni. Satul Veveriţa a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.