05 decembrie 2018, 12:25 Realitatea moldovenească views 9649
Un parlament cu termenul de valabilitate expirat
05 decembrie 2018, 12:25 Realitatea moldovenească views 9649

Un parlament cu termenul de valabilitate expirat

Vineri, 30 noiembrie, a expirat mandatul parlamentului de legislatura XX, care a supraviețuit doi președinți și trei cabinete de miniștri, și care a stabilit un șir întreg de recorduri. Spre exemplu, de migrare internă a deputaților. Spre finele mandatului de patru ani în parlamentul de legislatura XX erau 38 de deputați-transfugi, sau 40% din numărul total al deputaților.

Drept că o anumită perioadă de timp noi încă vom mai vedea fețele acestor deputați: conform Constituției, parlamentul își exercită mandatul pînă la convocarea noii componențe a legislativului. Însă din 30 noiembrie împuternicirile lui s-au redus considerabil: acum deputații pot adopta doar legi și decizii obișnuite (spre exemplu, privind organizarea referendumului de reducere a numărului deputaților aleși), dar amendarea Constituției sau adoptarea unor legi organice (adoptate în conformitate cu stipulările Constituției) în perioada rămasă pînă la alegeri este strict interzisă.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
3439 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3439 de oameni. Satul Glinjeni a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.