01 decembrie 2018, 11:05 Realitatea moldovenească views 11478
Pascaru, despre situația din țară (Video)
01 decembrie 2018, 11:05 Realitatea moldovenească views 11478

Pascaru, despre situația din țară (Video)

Cu părere de rău oamenii care dețin pîrghiile puterii în această țară nu acționează în interesul cetățenilor, dar al lor personal, consideră liderul Mișcării Naționale "Voievod", Nicolae Pascaru.

O dovadă a acestui fapt este că cea mai mare fraudă din istoria țării s-a produs cu implicarea clasei politice, a menționat Pascaru. Activistul civic spune că din banii furați puteau fi finanțate sute de proiecte pentru tineri, dezvoltată infrastructura rutieră și implementate inițiative bune pentru țară. El și-a exprimat regretul că guvernările de la Chișinău nu au găsit niciodată de cuviință să investească în proiecte destinate tinerilor, care sînt viitorul acestei țări.

„Acești oameni au pîrghii, dar fac doar rău. Miliardul care l-au furat politicienii să fi fost investit în tineret, în infrastructură, avea să fie foarte bine. Tinerii altor țării de exemplu sunt extrem de bogați în proiecte, noi sîntem doar ambițioși că vrem să cunoaștem, să ne implicăm, însă în alte țări, cum ar fi Turcia, Germania, Azerbaidjan - guvernele investesc în dezvoltarea tinerilor. Noi, în schimb, dacă mai prindem pe undeva vreun finanțator de proiect e bine, dar dacă nu, atunci o faci din resursele proprii. Și atunci într-o situație cînd statul nu se implică și nu te ajută", a relatat Pascaru în cadrul unei discuții cu participanții proiectului "iExpert" organizat de Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan".

Nicolae Pascaru a mai remarcat că în ciuda obstacolelor, este de datoria generației tinere să se implice activ, să ia atitudine față de o problemă sau alta, să propună soluții.

„Nu trebuie să avem frică să ne expunem. În țara noastră tinerii sînt mai inhibați, dar trebuie să încercăm să ne expunem pentru că situația în țară depinde de noi toți....Noi ori dormim, ori fugim din țară și asta este o mare problemă", a conchis Pascaru.

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan" desfășoară pentru al doilea an consecutiv proiectul iExpert, care un curs de formare a abilităților de lider în rîndul tinerilor.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2609 locuitori

Cobani este un sat şi comună din raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Glodeni şi la 208 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2609 oameni. Satul Cobani a fost menționat documentar în anul 1429 cu numele Zubreuți.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.