28 noiembrie 2018, 16:03 Realitatea moldovenească views 13042
20 de tone de prune din Moldova nu au fost acceptate în Rusia
28 noiembrie 2018, 16:03 Realitatea moldovenească views 13042

20 de tone de prune din Moldova nu au fost acceptate în Rusia

Alte 20 de tone de prune din Moldova, contaminate cu mucegai brun, nu au fost acceptate să intre pe teritoriul Rusiei.

Informaţia provine de la Rosselhoznadzor, care menţionează, în acest context, că la punctul de control şi trecere multilateral al autovehiculelor „Novîe Iurkovici", experții Direcţiei Rosselhoznadzor din regiunile Bryansk și Smolensk au interzis importul de prune livrate din Republica Moldova. Lotul avînd o greutate totală de 20,1 urma calea spre Sankt-Petersburg, expeditor - PRO-INEDIT SRL.

În timpul controlului fitosanitar de carantină, specialiștii Direcţiei au identificat în fructele transportate un agent patogen de carantină.

Conform rezultatelor examenului efectuat în IPBF „Laboratorul Veterinar Interregional Bryansk", în prune a fost identificat ADN-ul agentului patogen de mucegai brun (Monilinia Fructicola (Winter) Honey).

Pentru a împiedica intrarea și răspîndirea pe teritoriul Federaţiei Ruse a obiectului periculos de carantină identificat, lotul a fost restituit expeditorului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Prune , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1517 locuitori

Berezlogi este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Berezlogi și Hîjdieni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 1517 oameni. Satul Berezlogi a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.