22 noiembrie 2018, 16:30 Realitatea moldovenească views 16789
Victimele represiunilor politice din Moldova vor primi circa 1,5 milioane lei
22 noiembrie 2018, 16:30 Realitatea moldovenească views 16789

Victimele represiunilor politice din Moldova vor primi circa 1,5 milioane lei

Circa 1,5 milioane de lei din bugetul de stat vor fi alocate pentru 6 persoane, victime ale represiunilor politice, care și-au pierdut bunurile în urma naționalizării sau confiscării acestora.

O hotărîre în acest sens, a fost aprobată de Executiv.

Mijloacele financiare vor fi acordate pentru compensarea valorii bunurilor pierdute, inclusiv pentru plata tranșei unice persoanelor care au împlinit vîrsta de 75 de ani. Compensațiile bănești au fost repartizate în baza deciziilor administrației publice locale, pentru persoanele din CahulCriuleniOcnița, Strășeni, Chișinău și Cantemir.

Potrivit documentului, în cazul în care bunurile nu depășesc suma de 200 mii lei, plata compensației pentru beneficiar poate fi acordată pe o perioadă de pînă la 3 ani, iar în cazul cînd valoarea bunurilor depăşeşte această sumă – pe o perioadă de pînă la 5 ani.

În acest an, Executivul a mai alocat 5,48 milioane de lei pentru la fel de compensații pentru alți 63 de beneficiari. În total, în acest scop, pentru anul 2018 în bugetul de stat sînt prevăzute peste 22,5 milioane de lei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

represii , compensații

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1042 locuitori

Antoneşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Leca și Antoneşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1042 de oameni. Satul Antonești a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.