22 noiembrie 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 15675
Indemnizație pe viață pentru antrenorii sportivilor medaliați
22 noiembrie 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 15675

Indemnizație pe viață pentru antrenorii sportivilor medaliați

Antrenorii care au pregătit sportivi medaliați la Jocurile Olimpice, la campionatele mondiale sau europene, vor primi o indemnizație pe viață, care va fi achitată lunar, transmite IPN cu referire la o completare aprobată de Guvern în Legea cu privire la cultura fizică și sport.

Este o inițiativă legislativă a deputaților prin care va fi asigurată echitatea socială între sportivii de performanță, care deja primesc astfel de indemnizații și antrenorii care îi pregătesc.

De indemnizație vor beneficia antrenorii care au atins vîrsta de pensionare, au un stagiu de activitate de cel puțin 20 de ani și au pregătit în ultimii 4 ani discipoli, care au obținut performanțe remarcabile pe plan internațional.

Noile reglementări se referă inclusiv la persoanele care au activat în calitate de antrenori ai echipelor sportive ale fostei URSS.

În prezent, sunt aproximativ 10 antrenori care întrunesc condițiile menționate și vor beneficia de indemnizație.

Mărimea acesteia va fi stabilită diferențiat, în funcție de nivelul performanței sportivilor antrenați. Spre exemplu, pentru medalia de aur obținută la Jocurile Olimpice, suma achitată antrenorului va ajunge pînă la un salariu mediu pe economie.

Costurile necesare pentru implementarea proiectului sunt de circa 550 mii de lei anual, banii vor fi alocați din bugetul de stat.

Proiectul de lege urmează a fi prezentat spre examinare și aprobare Parlamentului.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

indemnizatii , antrenor , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
77 locuitori

Pînzărenii Noi este un sat din cadrul comunei Pînzăreni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 77 de oameni. Satul Pînzărenii Noi a fost înființat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.