16 noiembrie 2018, 15:20 Realitatea moldovenească views 12165
Copiii ar putea fi înscriși la grădiniță de la vîrsta de doi ani
16 noiembrie 2018, 15:20 Realitatea moldovenească views 12165

Copiii ar putea fi înscriși la grădiniță de la vîrsta de doi ani

Copiii ar putea fi înscriși la grădiniță de la vîrsta de doi ani și nu de la trei ani, cum se întîmplă acum.

Ministerul Educației a elaborat un proiect de modificare a Codului Educației, în care este prevăzut și acest lucru. Documentul este supus dezbaterilor publice. 

Proiectul a fost elaborat de către Ministerul Educației în urma unei analize a situației privind organizarea educației timpurii în Republica Moldova, inclusiv cea antepreșcolară.

Astfel, potrivit datelor ministerului, în ultimii cinci ani, în grădinițele din țară au fost înscriși, anual, peste 17 mii copii cu vîrsta sub 3 ani.

Mai mult, în fiecare an, circa 20 mii copii de această vîrstă rămîn în afara procesului educațional și de îngrijire, oferit de instituțiile de educație timpurie.

În prezent, se constată și o cerere ridicată pentru serviciile de educație timpurie pentru copiii cu vîrsta sub 3 ani, în special, datorită disponibilității tinerelor mame de a reveni pe piața forței de muncă, se arată în Nota Informativă la proiectul de lege menționat.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

copii , grădiniţa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
3111 locuitori

Satul Costuleni este un sat și comună din raionul Ungheni. Costuleni este unicul sat din comuna cu același nume. Este amplasat la o distanţă de 18 km de oraşul Ungheni şi la circa 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3111 oameni. Satul Costuleni a fost întemeiat în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.