Arată noutățile începînd cu...

eye 9343 Vizualizări

Moldova își poate pierde rezervele de dolari


Datoria publică a SUA a atins cote fantastice și autoritățile americane declară că vor soluționa această problemă. Dar orice pas în această direcție poate avea repercusiuni grave asupra economiei altor țări, care au rezerve în dolari, inclusiv asupra economiei Republicii Moldova.

Președintele SUA Donald Trump a făcut o declarație șocantă: el intenționează să lichideze gigantica datorie publică a SUA. Va fi nevoie de 21,7 trilioane de dolari și cel mai mare mister financiar al contemporaneității este cum anume energicul lider american va găsi și va achita o sumă așa de impunătoare. Nu-i vorba de curiozitatea jurnaliștilor și a specialiștilor în finanțe, ci de faptul că toate metodele, mai mult ori mai puțin realiste, de soluționare a problemei datoriei de stat americane implică efecte secundare grave, care pot fi catastrofale și pentru economia americană, și pentru cea mondială. De altfel, practica demonstrează că chiar și cele mai grave efecte secundare nu-l opresc pe președintele SUA în cazul în care el consideră că decizia este corectă.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

dolarul , SUA

Localităţile Moldovei şi diasporei

Brejeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
227 locuitori

Brejeni este un sat din cadrul comunei Ciuciuieni, raionul Sîngerei. Localitatatea este situată pe valea rîului Ciuluc la distanța de 2 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004,populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Brejeni a fost menționat documentar în anul 1856.

Citeşte mai departe