Arată noutățile începînd cu...

eye 8951 Vizualizări

Termometrele cu mercur din grădinițe ar putea fi înlocuite


În urma întîmplării de miercuri, cînd la o grădiniţă din Chişinău s-au stricat mai multe termometre cu mercur, Direcţia Educaţie a Capitalei propune înlocuirea acestora cu cele electronice.

Subiectul va fi discutat astăzi cu responsabilii de activitatea grădiniţelor.

"E vorba de un preţ mai mare, dacă un termometru obişnuit este la preţul de 35 de lei, celălalt este la 70 de lei. Dacă noi avem în Chişinău 1433 de grupe şi în fiecare grupă urmează să fie cel puţin trei-cinci termometre, suma este cam mare, dar cred că se poate rezolva acest subiect", a spus directorul Direcţiei Generală Educaţie, Tineret şi Sport Chişinău, Rodica Guțu.

În prezent, regulamentul Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică prevede că în grădiniţe, termometrele trebuie să se afle în vestiare.

În document nu este scris însă unde anume trebuie păstrate acestea şi în ce fel de vas.

De asemenea, practica de a măsura zilnic temperatura copiiilor, în coridorul grupei, rămîne obligatorie.

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență îndeamnă totuşi oamenii să apeleze de urgență serviciile competente atunci cînd sparg termometre cu mercur. Specialiştii anunţă repetat că mercurul din termometre este foarte toxic şi este periculos pentru sănătatea celor din jur.

Cuvinte cheie:

termometru , Mercur , grădiniţa

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bălăşeşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
732 locuitori

Bălăşeşti este un sat din cadrul comunei Răculeşti, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Criuleni și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 732 de oameni. Satul Bălășești a fost menționat documentar în anul 1602.

Citeşte mai departe