Arată noutățile începînd cu...

eye 5726 Vizualizări

Serviciul de Urgență va fi reformat


Pavel Filip a cerut ministerului Sănătății să elaboreze în decurs de 2 săptămîni un concept al reformei serviciului de Urgență, scrie Noi.md cu referire la un comunicat al guvernului.

„Sistemul de medicină de urgență are nevoie DE URGENȚĂ de reformare. În următoarea etapă, trebuie să veniți cu un proiect de reformă: pornind de la structură, statele de personal, numărul de ambulanțe. Această reformă trebuie cît mai repede elaborată și pusă în aplicare. Atunci vom avea economii, dar și oameni mulțumiți de serviciile prestate", a spus Pavel Filip în cadrul unei ședințe convocată de prim-ministrul cu participarea responsabililor de profil

Premierul a menționat că o analiză preliminară a sistemului medicinei de urgență, făcută de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a scos la iveală mai multe deficiențe: un sistem de intervenție defectuos, o organigramă stufoasă cu prea mulți șefi și o utilizare ineficientă a resurselor disponibile.

.Premierul a dispus să fie efectuată și o analiză privind necesitatea și eficiența reparației și construcției unităților de asistență medicală urgentă în țară, pe parcursul ultimilor 3 ani. „Separat vreau o analiză pe toate substațiile, tot ce am construit și am investit. Să vedem - noi le-am făcut că a trebuit să le facem sau că a trebuit de cheltuit banii ineficient? Construcția acestora trebuie să fie argumentată, în funcție de numărul de populație, de amplasare, de necesitatea combinării eforturilor cu medicina de familie", a subliniat premierul.

În prezent, serviciile medicale de Urgență sînt prestate de către instituția de bază CNAMUP, în cooperare cu serviciul AVIASAN pe lîngă Institutul de Medicină Urgentă, departamentele de urgență ale spitalelor și alte unități medicale.

Cuvinte cheie:

reforma , ambulanţa

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ciuciuleni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
5111 locuitori

Ciuciuleni este un sat și comună din raionul Hînceşti. Ciuciuleni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constituia 5111 oameni. Satul Ciuciuleni a fost menționat documentar în anul 1430.

Citeşte mai departe