07 noiembrie 2018, 14:20 Realitatea moldovenească views 10081
Ostalep spune dacă va pleca vreodată din țară (Video)
07 noiembrie 2018, 14:20 Realitatea moldovenească views 10081

Ostalep spune dacă va pleca vreodată din țară (Video)

În cadrul unei discuții cu participanții proiectului iExpert, inițiat de Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan", fostul viceministru de Externe Valeriu Ostalep a fost întrebat dacă s-a gîndit vreodată să plece din țară.

Directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de Securitate a menționat că chiar dacă a călătorit peste tot în lume, Republica Moldova rămîne a fi pentru el un loc special.

„Niciodată nu m-am gîndit în viață să plec de aici. Asta este țara în care m-am născut, este țara care cel mai tare îmi place. Am fost practic peste tot în lume, dar rămîn aici. Sînt două lucruri care mă deranjează - numărul oamenilor bolnavi psihic și politicieni. Deseori asta e una și aceeași categorie, însă eu din Moldova nu plec", a spus Ostalep.

Politologul a mai explicat că lipsa posibilităților economice este principalul motiv care îi determină pe moldoveni să plece.

„Majoritatea celor care pleacă, eu de exemplu nu am întîlnit oameni care să se realizeze acolo ca personalități, ei supraviețuiesc în multe cazuri, lor le este mai simplu ca aici, au mai multe garanții și atît. Dar ca să te dezvolți ca personalitate, ca om, ca viziune - cetățean poți numai aici. Nu spun nimic incorect din punct de vedere politic. În cel mai bun caz unde nu te-ai duce ai să fie de sortul doi, dacă nu chiar al treilea", a adăugat Ostalep.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Valeriu Ostalep , migratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2750 locuitori

Năvîrneţ este un sat şi comună din raionul Făleşti. Năvîrneţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 14 km de orașul Fălești și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2750 de oameni. Satul Năvîrneţ a fost menționat documentar în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.