16 octombrie 2018, 14:15 Realitatea moldovenească views 9275
Cel mai frumos cîine din lume este din Moldova
16 octombrie 2018, 14:15 Realitatea moldovenească views 9275

Cel mai frumos cîine din lume este din Moldova

Cel mai frumos cîine din lume este din Moldova şi a activat aproape 9 ani în cadrul Poliţiei de Frontieră.

Ciobănescul belgian Faradey a cîştigat săptămîna trecută un concurs internaţional de frumuseţe, care s-a desfăşurat la Kiev, Ucraina. La competiţie, patrupedul a participat alături de fiul său, blănosul Atillo, care la fel a cîştigat admiraţia juriului, clasîndu-se pe locul trei.

Cei doi cîini au impresionat juriul prin mersul elegant, blana lucioasă şi corpul bine conturat.

"Juriul s-a apropiat, i-a pipăit. S-au uitat dacă întradevăr sînt cîini de rasă şi în ce măsură patrupezii corespund standartelor internaţionale", a menţionat Nichita Balaur, chinolog.

Faradey, care va împlini în curînd 11 ani, a reuşit să atragă toate privirile. Patrupedul a luat locul întîi la categoria de cîini veterani, la care au participat peste 150 de animale.

"Nu toţi cîinii la 10 ani şi jumătate ar putea participa la un concurs de asemenea anvergură şi să fie atît de energici ca Faradey", a precizat Nichita Balaur.

Şi Atillo, în vîrstă de 3 ani, îi calcă pe urme tatălui, atît pe podiumul de modă, cît şi la depistarea substanţelor interzise în punctele de trecere a frontierei.

"Juraţii l-au lăudat. Au spus că e cam pus pe şotii. Acesta este însă caracterul lui, e ceva normal", a spus Nichita Balaur, chinolog.

Pentru a obţine astfel de rezultate, chinologul Nichita Balaur are grijă ca animalelor să nu le lipsească nimic. Mereu puşi pe şotii, Faradey şi Atillo încearcă să-şi surpindă stăpînul pentru a primi laude.

"Ambii vor cît mai multă atenţie din partea mea. Mereu cînd sînt împreună concurează între ei", a spus Nichita Balaur.

În prezent, Poliţia de Frontieră are în jur de 70 de cîini-poliţişti.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

frumusete , ciine , animale

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1580
Populația:
1605 locuitori

Dancu este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Dancu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1605 oameni. Satul Dancu a fost menționat documentar în anul 1580 cu denumirea Ușerești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.