12 octombrie 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 12528
Buteliile cu gaz, vîndute în magazine şi pe Internet chiar şi după deflagraţia din blocul de pe bulevardul Moscova
12 octombrie 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 12528

Buteliile cu gaz, vîndute în magazine şi pe Internet chiar şi după deflagraţia din blocul de pe bulevardul Moscova

Interzise în chioșcuri și tarabe, dar nu şi în vînzare. Chiar şi după deflagraţia din blocul de pe bulevardul Moscova, buteliile cu gaz continuă să fie comercializate în magazine şi pe internet fără nicio problemă. Preţurile pornesc de la câteva sute de lei şi pot ajunge la 1 500.

La o piaţă din sectorul Ciocana au fost găsite cel puţin trei puncte unde se vînd astfel de recipiente. La vederea camerelor de filmat, comercianţii au luat-o la fugă. Nu s-a eschivat însă să ne vîndă o butelie cu gaz, un consultant al unui magazin online.

În afara camerelor de luat vederi, unii angajaţi ai benzinăriilor au recunoscut că au clienţi care vin să-şi alimenteze periodic buteliile cu gaz. După incidentul de sîmbătă însă, unii administratori ar fi interzis această practică.

Majoritatea buteliilor sunt folosite la aragaz. Vânzătorii din magazinele de electrocasnice confirmă faptul că astfel de plite sunt mai solicitate decît cele electrice. Specialiştii spun însă că cele din urmă au şi numeroase avantaje. Ele sînt mai ușor de curățat, bucatele se prepară mai rapid și nici cheltuielile nu sînt mari.

"Se primește că cuprinde mai bine fundul vasului, adică procesul de fierbere va decurge mai rapid. Gazul, când nimerește flacăra în fundul vasului, sunt pierderi de temperatură, adică flacăra pleacă prin părți și sunt pierderi", a explicat un consultant la un magazin de electrocasnice.

Preţul unei plite electrice variază între patru și șapte mii de lei. Un aragaz poate costa chiar şi nouă mii de lei, iar plitele cu inducție - pînă la 13 mii.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

gaz , vînzare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
11575
Populația:
3003 locuitori

Feteşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Feteşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, fiind situat la 18 km de oraşul Edineţ, la 30 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi  la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3003 oameni. Denumirea veche a satului, cu care este  atestat documentar în anul 1575 este Hriţeni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.