Arată noutățile începînd cu...

eye 8514 Vizualizări

Buteliile cu gaz, vîndute în magazine şi pe Internet chiar şi după deflagraţia din blocul de pe bulevardul Moscova


Interzise în chioșcuri și tarabe, dar nu şi în vînzare. Chiar şi după deflagraţia din blocul de pe bulevardul Moscova, buteliile cu gaz continuă să fie comercializate în magazine şi pe internet fără nicio problemă. Preţurile pornesc de la câteva sute de lei şi pot ajunge la 1 500.

La o piaţă din sectorul Ciocana au fost găsite cel puţin trei puncte unde se vînd astfel de recipiente. La vederea camerelor de filmat, comercianţii au luat-o la fugă. Nu s-a eschivat însă să ne vîndă o butelie cu gaz, un consultant al unui magazin online.

În afara camerelor de luat vederi, unii angajaţi ai benzinăriilor au recunoscut că au clienţi care vin să-şi alimenteze periodic buteliile cu gaz. După incidentul de sîmbătă însă, unii administratori ar fi interzis această practică.

Majoritatea buteliilor sunt folosite la aragaz. Vânzătorii din magazinele de electrocasnice confirmă faptul că astfel de plite sunt mai solicitate decît cele electrice. Specialiştii spun însă că cele din urmă au şi numeroase avantaje. Ele sînt mai ușor de curățat, bucatele se prepară mai rapid și nici cheltuielile nu sînt mari.

"Se primește că cuprinde mai bine fundul vasului, adică procesul de fierbere va decurge mai rapid. Gazul, când nimerește flacăra în fundul vasului, sunt pierderi de temperatură, adică flacăra pleacă prin părți și sunt pierderi", a explicat un consultant la un magazin de electrocasnice.

Preţul unei plite electrice variază între patru și șapte mii de lei. Un aragaz poate costa chiar şi nouă mii de lei, iar plitele cu inducție - pînă la 13 mii.

Cuvinte cheie:

gaz , vînzare

Localităţile Moldovei şi diasporei

Șicovăț

Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
129 locuitori

Șicovăț este un sat din cadrul comunei Morenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ungheni și la 119 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 129 de oameni. Satul Șicovăț a fost menționat documentar în anul 1911.

Citeşte mai departe