21 septembrie 2018, 16:55 Realitatea moldovenească views 10476
Deputații PD au cerut la CCM suspendarea lui Igor Dodon
21 septembrie 2018, 16:55 Realitatea moldovenească views 10476

Deputații PD au cerut la CCM suspendarea lui Igor Dodon

Un grup de deputați PD au cerut la CCM suspendarea atribuțiilor președintelui Igor Dodon în contextul refuzului său de a numi noii miniștri din Guvernul Filip. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către deputatul Sergiu Sîrbu, care de altfel este și unul dintre semnatari.

„Deja este depusă o cerere în acest sens. A fost depusă azi. De fapt, cu puțin timp în urmă", ne-a spus Sîrbu atunci cînd reporterii Deschide.MD l-au sunat ca să afle cînd se va trece la efectuarea formalităților privind suspendarea șefului statului.

Sursa citată ne-a spus că în cerere este inclus și aspectul examinării în regim de urgență.

Dacă Înalta Curte va da curs solicitării înregistrate, cei doi miniștri desemnați - Silvia Radu și Nicolae Ciubuc - vor fi numiți în funcție prin decretul președintelui Parlamentului sau a Primului-ministru.

Conform Constituţiei, preşedintele poate respinge candidaturile doar o singură dată, iar dacă premierul le înaintează repetat este obligat să semneze decretele.

Anterior, Igor Dodon a fost suspendat din funcţie de trei ori prin decizia Curţii Constituţionale. Prima dată, în octombrie 2017, după ce a refuzat să semneze decretul de numire a ministrului Apărării, iar la sfîrşitul lunii decembrie - decretele altor şapte noi membri ai Guvernului.

De asemenea, la începutul lunii ianuarie preşedintele a fost suspendat temporar pentru că nu a promulgat legea antipropagandă. De fiecare dată, documentele au fost semnate de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , PDM

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
1740 locuitori

Şaptebani este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Şaptebani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 22 km de orașul Rîșcani și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1740 de oameni. Satul Șaptebani a fost menționat documentar în anul 1425.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.