Arată noutățile începînd cu...

eye 7898 Vizualizări

Ziua ușilor deschise la Parlament


Parlamentul organizează vineri, 14 septembrie, Ziua ușilor deschise. Legislativul menționează într-un comunicat de presă că evenimentul se înscrie în șirul acțiunilor dedicate Zilei Internaționale a Democrației, marcate la 15 septembrie.

Începând cu ora 13.00, vor fi organizate tururi ghidate ale clădirii Parlamentului. Intrarea se va face în baza unui act de identitate din jumătate în jumătate de oră, cu înscriere prealabilă.

În această zi, vizitatorii legislativului vor putea vedea expoziția celor 12 instituții care raportează Parlamentului. La standurile informative, oamenii vor afla despre activitatea instituțiilor publice și modul în care pot participa la luarea deciziilor.

În premieră, în Parlament, va fi amenajată o zonă de joacă pentru copii. Aici micii vizitatori vor desena, face puzzle și vor participa la concursuri cu premii.

Toți cei interesați vor putea afla cum să întocmească corect o petiție și vor putea lăsa mesaje pentru deputați.

Cuvinte cheie:

parlament , Ziua ușilor deschise

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chiriet-Lunga

Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
2498 locuitori

Chiriet-Lunga este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Chiriet-Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de municipiul Comrat și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 2498 de oameni. Satul Chiriet-Lunga a fost menționat documentar în anul 1806.

Citeşte mai departe