Arată noutățile începînd cu...

eye 5254 Vizualizări

O nouă funcție la Ministerul de Externe


În cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) va apărea o nouă funcție – cea de ambasador cu misiuni speciale în domeniul economiei.

Decizia respectivă a fost luată de Guvern, care a aprobat amendamentele la rezoluția anterioară privind organizarea și funcționarea MAEIE, care prevedea extinderea personalului Ministerului de la 135 la 136 de unități.

După cum a menționat ministrul de externe, Tudor Ulianovschi, ambasadorul cu misiuni speciale în domeniul economiei va lucra în biroul central al Ministerului de Externe.

Introducerea acestei noi poziții este dictată de necesitatea consolidării oportunităților de promovare a diplomației economice active în țările interesate de Moldova, intensificarea eforturilor de promovare a Moldovei ca destinație atractivă pentru investițiile străine și extinderea exporturilor moldovenești.

Cuvinte cheie:

MAEIE , ambasador

Localităţile Moldovei şi diasporei

Holercani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
2522 locuitori

Holercani este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Holercani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Dubăsari și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2522 de oameni. Satul Holercani a fost menționat documentar în anul 1607.

Citeşte mai departe