Arată noutățile începînd cu...

eye 5612 Vizualizări

O nouă funcție la Ministerul de Externe


În cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) va apărea o nouă funcție – cea de ambasador cu misiuni speciale în domeniul economiei.

Decizia respectivă a fost luată de Guvern, care a aprobat amendamentele la rezoluția anterioară privind organizarea și funcționarea MAEIE, care prevedea extinderea personalului Ministerului de la 135 la 136 de unități.

După cum a menționat ministrul de externe, Tudor Ulianovschi, ambasadorul cu misiuni speciale în domeniul economiei va lucra în biroul central al Ministerului de Externe.

Introducerea acestei noi poziții este dictată de necesitatea consolidării oportunităților de promovare a diplomației economice active în țările interesate de Moldova, intensificarea eforturilor de promovare a Moldovei ca destinație atractivă pentru investițiile străine și extinderea exporturilor moldovenești.

Cuvinte cheie:

MAEIE , ambasador

Localităţile Moldovei şi diasporei

Grinăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
177 locuitori

Grinăuţi este un sat din cadrul comunei Mihălăşeni, raionul Ocniţa. Satul Grinăuți este situat la o distanță de 12 km de orașul Ocnița și la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 177 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grinăuți datează din anul 1872.

Citeşte mai departe