Arată noutățile începînd cu...

eye 5420 Vizualizări

O nouă funcție la Ministerul de Externe


În cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) va apărea o nouă funcție – cea de ambasador cu misiuni speciale în domeniul economiei.

Decizia respectivă a fost luată de Guvern, care a aprobat amendamentele la rezoluția anterioară privind organizarea și funcționarea MAEIE, care prevedea extinderea personalului Ministerului de la 135 la 136 de unități.

După cum a menționat ministrul de externe, Tudor Ulianovschi, ambasadorul cu misiuni speciale în domeniul economiei va lucra în biroul central al Ministerului de Externe.

Introducerea acestei noi poziții este dictată de necesitatea consolidării oportunităților de promovare a diplomației economice active în țările interesate de Moldova, intensificarea eforturilor de promovare a Moldovei ca destinație atractivă pentru investițiile străine și extinderea exporturilor moldovenești.

Cuvinte cheie:

MAEIE , ambasador

Localităţile Moldovei şi diasporei

Andreevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
430 locuitori

Andreevca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pîcalova, Șmalena și Andreevca. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîbnița și la 124 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2008, populaţia satului constituia 430 de oameni. Satul Andreevca a fost întemeiat în anul 1907.

Citeşte mai departe