Arată noutățile începînd cu...

eye 5529 Vizualizări

O nouă funcție la Ministerul de Externe


În cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) va apărea o nouă funcție – cea de ambasador cu misiuni speciale în domeniul economiei.

Decizia respectivă a fost luată de Guvern, care a aprobat amendamentele la rezoluția anterioară privind organizarea și funcționarea MAEIE, care prevedea extinderea personalului Ministerului de la 135 la 136 de unități.

După cum a menționat ministrul de externe, Tudor Ulianovschi, ambasadorul cu misiuni speciale în domeniul economiei va lucra în biroul central al Ministerului de Externe.

Introducerea acestei noi poziții este dictată de necesitatea consolidării oportunităților de promovare a diplomației economice active în țările interesate de Moldova, intensificarea eforturilor de promovare a Moldovei ca destinație atractivă pentru investițiile străine și extinderea exporturilor moldovenești.

Cuvinte cheie:

MAEIE , ambasador

Localităţile Moldovei şi diasporei

Iurceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1932 locuitori

Iurceni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iurceni și Mîrzoaia. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Nisporeni și la 70 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1932 de oameni. Satul Iurceni a fost menționat documentar în anul 1429.

Citeşte mai departe