06 septembrie 2018, 10:50 Realitatea moldovenească views 6784
Salariile cadrelor didactice vor fi majorate
06 septembrie 2018, 10:50 Realitatea moldovenească views 6784

Salariile cadrelor didactice vor fi majorate

Profesorii vor primi salarii mai mari, începînd cu 1 septembrie curent. Guvernul a aprobat o hotărîre pentru executarea legii elaborate în acest sens. Astfel, salariul de funcție al cadrelor didactice și al personalului științifico-didactic din instituțiile de învățământ finanțate de la buget va fi indexat cu 8%, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Salariul de funcție al unui rector va crește pînă la 6460 lei, iar al unui profesor universitar – pînă la 4840 lei. Cu 325 de lei se va majora salariul conferențiarilor universitari, iar cel al lectorilor va crește cu circa 300 de lei. De salarii majorate vor beneficia și asistenții universitari, antrenorii și formatorii din învățământul superior. După același algoritm vor fi majorate salariile angajaților din învățământul general și profesional tehnic.

Pentru efectuarea majorărilor, în anul curent, în bugetul de stat sunt prevăzute 130 milioane de lei.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

salarii , profesor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
340 locuitori

Gordineştii Noi este un sat din cadrul oraşului Edineţ, raionul Edineţ. Satul Gordineştii Noi se află la 5 km de oraşul Edineţ, la 13 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 340 locuitori. Satul Gordineştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.