21 august 2018, 11:00 Realitatea moldovenească views 9643
Pungile de plastic vor fi interzise în R. Moldova treptat, în funcție de grosime
21 august 2018, 11:00 Realitatea moldovenească views 9643

Pungile de plastic vor fi interzise în R. Moldova treptat, în funcție de grosime

Guvernul a aprobat proiectul, care prevede interzicerea treptată a pungilor de plastic.

Pungile de plastic vor fi interzise în Republica Moldova treptat, iar până în 2021 vom scăpa definitiv de ele. Conform unui proiect ce se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi, restricțiile la utilizarea și comercializarea pungilor de plastic vor fi impuse în funcție de grosimea acestora.

Primele care vor fi interzise vor fi cele fabricate din plastic, cu sau fără mâner, cu grosimea peretelui egală sau mai mare de 50 de micron. Acestea vor fi restricționate începînd cu 1 ianuarie 2019.

Începînd cu 1 ianuarie 2020, se interzice utilizarea/comercializarea pungilor din plastic subţire, cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni, cu excepţia celor care sunt utilizate ca ambalaj, iar începînd cu 1 ianuarie 2021, se interzice utilizarea/comercializarea pungilor din plastic foarte subţire, cu grosimea peretelui mai mică de 15 microni, cu excepţia celor care sunt utilizate ca ambalaj.

Amintim că în vara anului 2017, deputații au votat un proiect de lege care prevede amenzi la 5.000 până la 10.000 de lei pentru utilizarea și comercializarea pungilor din plastic de unica folosinţă de către unităţile comerciale cu amănuntul, aplicate persoanei fizice sau juridice.

Pentru unităţile comerciale ambulante, magazine, mobile, staţionare provizorii, Legea va fi aplicată începând cu anul 2020.

Sursa: bani.md

Cuvinte cheie:

lege , pungi de plastic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
65 locuitori

Caraiman este un sat din cadrul comunei Frasin, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dondușeni și la 215 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 65 de oameni. Satul Caraiman a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.