18 august 2018, 11:00 Realitatea moldovenească views 11654
În R. Moldova vor fi create Centre de zi pentru copii de pînă la trei ani
18 august 2018, 11:00 Realitatea moldovenească views 11654

În R. Moldova vor fi create Centre de zi pentru copii de pînă la trei ani

În Republica Moldova vor fi create centre de zi pentru îngrijirea copiilor cu vîrsta de pînă la trei ani.

Acest lucru este prevăzut de Regulamentul-cadru privind organizarea și funcționarea Serviciului social „Centrul de zi pentru îngrijirea copiilor cu vîrsta de 4 luni-3 ani", care a fost publicat ieri în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Centrele vor fi create în comunități de către autoritățile publice locale și vor putea găzdui pînă la 12 copii. Serviciul va fi instituit pentru a preveni separarea copilului de familie, a marginalizării, a excluderii sociale și a instituționalizării acestuia.

Copiii vor fi admiși în Centru în baza cererii părintelui sau a persoanei în grija căruia se află. În cadrul acestuia, copiii vor beneficia de servicii de alimentație, formarea deprinderilor de viață, dezvoltarea abilităților de comportament.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, începînd cu anul 2011, acest serviciu a fost dezvoltat și pilotat în municipiile Chișinău, Bălți și orașul Glodeni, unde au fost create șase astfel de Centre. Acestea sunt destinate mamelor solitare și familiilor în situație de criză.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

copii , grădiniţa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1 locuitor

Cuconeştii Vechi este un sat din cadrul comunei Cuconeştii Noi, raionul Edineţ. Satul se află la o distanță de 30 km de oraşul Edineţ, 38 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului este reprezentată de o singură persoană. Prima menţionare documentară a satului Cuconeşti datează din anii 1606-1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.