16 august 2018, 09:30 Realitatea moldovenească views 8139
La tîrgul şcolar inaugurat la Moldexpo şi-au expus produsele circa 120 de companii
16 august 2018, 09:30 Realitatea moldovenească views 8139

La tîrgul şcolar inaugurat la Moldexpo şi-au expus produsele circa 120 de companii

Circa 120 de companii şi-au expus produsele la ediția a VI-a a tîrgului şcolar "School fair", inaugurat astăzi la Centrul internaţional de expoziţii "Moldexpo". Tîrgul va fi deschis pînă la 2 septembrie.

Chiar din prima zi a tîrgului, mai mulţi copii au venit însoţiţi de părinţi sau bunei pentru a-şi alege haine şi rechizite noi. Companiile prezente la tîrg oferă vizitatorilor o gamă variată de uniforme școlare, haine pentru copii și adolescenți, încălțăminte, rechizite școlare şi ghiozdane. Ofertele includ atît produse autohtone, cît şi străine, iar agenţii economici susţin că au cele mai bune prețuri şi că acestea au rămas practic la acelaşi nivel ca şi anul trecut.

Astfel, preţul unei cămăşi începe de la 50 de lei şi ajunge pînă la 380 de lei. Un costum pentru băieţi variază între 650 şi 1200 de lei. Elevele pot opta pentru sarafane şi fuste, care costă între 100 şi 450 de lei. Pentru un ghiozdan, părinţii trebuie să scoată din buzunar între 300 şi 1000 de lei.

Preţul caietelor începe de la un leu, iar cel mai ieftin pix costă 1,5 lei. Un calcul simplu arată că pentru a completa un ghiozdan cu 10 caiete simple de 12 foi, 10 caiete de 96 de foi, 5 pixuri, un set de creioane colorate, o agendă şi un penar, părinţii trebuie să cheltuiască cel puţin 150 de lei. Cei care optează pentru produse mai scumpe, vor scoate din buzunare şi mai mulţi bani.

Alina Covaş, conducătoarea tîrgului şcolar, a declarat pentru agenţie că mai multe companii prezente la eveniment oferă cumpărătorilor reduceri mari. Totodată, organizatorii evenimentului vor pregăti un program special pentru Ziua Independenţei şi Ziua Limbii Romîne. În zilele de week-end, vizitatorii tîrgului vor putea participa la tombole.

"School fair" este cel mai mare tîrg școlar din Chișinău şi este organizat, tradiţional, în luna august.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

tirg , Moldexpo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
323 locuitori

Suhat este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cantemir și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 323 de oameni. Satul Suhat a fost înființat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.