Arată noutățile începînd cu...

eye 4906 Vizualizări

Tarifele la transportul auto de călători ar putea fi mărite


Ministerul Economiei și Infrastructurii va examina ajustarea tarifelor la transportul auto de călători pe rutele regulate naționale, după ce o propunere în acest sens a parvenit din partea Consiliului Consultativ.

Potrivit raportului de expertiză, tariful pentru transporturile auto de călători prin servicii regulate ar trebui să fie în mărime de 0,58 lei pentru un kilometru. Subiectul a fost discutat de membrii Consiliului Consultativ, ca urmare a solicitării patronatelor din transport și a deciziei luate de membrii Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective (CNCNC), la ședința de săptămâna trecută.

În cadrul ședinței, reprezentanții transportatorilor au propus ca tariful pentru transporturile auto de călători să fie stabilit în conformitate cu cheltuielile reale.

Potrivit lor, creșterea prețurilor la carburanți, lubrifianți, piese de schimb, precum și majorarea salariului minim pe economie duc la învechirea autobuzelor și microbuzelor antrenate în transportul de călători și au un impact negativ asupra ramurii de transport.

Ministerul Economiei și Infrastructurii va examina situația și va veni cu soluții pentru îmbunătățirea situației din domeniul transporturilor de călători.

Cuvinte cheie:

tarife , transport

Localităţile Moldovei şi diasporei

Baraboi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1843
Populația:
3354 locuitori

Baraboi este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Baraboi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Baraboi este situat la o distanță de 23 km de orașul Dondușeni şi la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3354 de oameni. Satul Baraboi pentru prima data este atestat documentar la 3 ianuarie 1843.

Citeşte mai departe