09 august 2018, 15:35 Realitatea moldovenească views 8893
Familiile defavorizate vor primi ajutoare materiale pentru pregătirea de școală
09 august 2018, 15:35 Realitatea moldovenească views 8893

Familiile defavorizate vor primi ajutoare materiale pentru pregătirea de școală

Primăria Chișinău informează că familiile defavorizate din municipiu care educă copii de vîrstă școlară vor beneficia de un ajutor material unic în sumă de 700 de lei, pentru pregătirea elevilor către noul an de studii 2018 – 2019.

Beneficiari de ajutor material unic pot fi familiile fără venituri sau cu venituri mici, conform minimului de existență și anume: familiile cu 3 și mai mulți copii, cele monoparentale și în care unul din părinți este cu grad de dizabilitate, familiile care au statut de tutore / curatelă (cu părinți decedați, lipsiți de drepturi părintești, inapți de muncă, neangajați în cîmpul muncii).

Dreptul la ajutor material se stabilește în baza dosarului prezentat, care justifică starea socială și necesitatea de a beneficia de ajutor material a titularului (familiei), precum și veridicitatea circumstanțelor expuse în cerere. La acest ajutor pot aspira doar persoanele cu domiciliu / reședință în municipiul Chișinău, cu copii de pînă la vîrsta de 18 ani. Titularul poate solicita ajutor material unic pentru fiecare elev, membru al familiei.

Cererile pentru ajutor material se depun la instituțiile de învățămînt, pe numele directorului școlii. Dosarele depuse vor fi aprobate de comisiile de profil din cadrul instituției de învățămînt preuniversitar pînă la data de 20 august 2018.

De ajutor material pentru pregătirea elevilor către noul an de studii 2018-2019 vor beneficia circa 8 mii de persoane.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

scoala , ajutor material

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
549 locuitori

Regina Maria este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lugovoe și Regina Maria. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 169 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 549 de oameni. Satul Regina Maria a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.