09 august 2018, 14:15 Realitatea moldovenească views 6456
Topul celor mai scumpe licee private din Capitală
09 august 2018, 14:15 Realitatea moldovenească views 6456

Topul celor mai scumpe licee private din Capitală

Condiţiile din şcolile de stat nu-i mulţumesc, de aceea unii părinţi aleg să-şi dea odraslele la una din cele 17 instituţiile private din Chişinău.

Asta nu-i costă însă puţin. Taxele variază de la 700 pînă la cinci mii de euro pe an.

Cel mai scump liceu privat din oraş este "Heritage". Aici tariful a crescut de la patru mii de euro, cît era în 2017, la cinci mii de euro. Pe lîngă condiţiile ireproșabile, elevii studiază după programul acreditat de Cambridge.

În listă se adaugă în acest an o instituţie nouă - Liceul "Da Vinci", o școală în care nu se dau teme pentru acasă. Copiii care se vor înscrie acolo vor face lecţii de robotică, vor avea acces la bazin, teren de hochei și chiar la patinoar. Părinții au de achitat patru mii de euro pentru clasele primare și 4800 pentru cele gimnaziale și liceale.

Pe locul trei în topul celor mai scumpe licee private este "Orizont". Un an de studii costă 2350 de euro. Instituția s-a impus prin studierea disciplinelor reale în limbile engleză şi turcă.

La Liceul "Columna" taxa este de 1500 de euro pe an pentru clasele primare şi gimnaziale şi 1200 de euro pentru învăţămîntul liceal. Cei care vor să fie instruiţi de profesorii de la primul liceu privat din Capitală, Prometeu, trebuie să plătească pentru un an de şcolarizare 1440 de euro.

Iar la Liceul de Limbi Moderne şi Tehnologii Informaţionale "Socrate" taxa ajunge la 1200 de euro. Cărţile şi caietele de engleză sînt în baza manualelor de la Oxford.

În ceea ce priveşte învăţămîntul de stat, autorităţile îşi propun ca din noul an de studii, elevii să nu mai aibă teme pentru acasă în perioada vacanţei.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , liceu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
1408 locuitori

Romăneşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Romăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1408 oameni. Satul Romănești a fost menționat documentar în anul 1813.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.