03 august 2018, 11:40 Realitatea moldovenească views 10855
Dodon: Alegerile parlamentare vor schimba radical configurația politică (VIDEO)
03 august 2018, 11:40 Realitatea moldovenească views 10855

Dodon: Alegerile parlamentare vor schimba radical configurația politică (VIDEO)

Șeful statului a declarat că pe parcursul celor 18 luni în postul de Președinte el a făcut tot ce era posibil în condițiile unei confruntări dură cu Parlamentul și blocării efective a activității lui.

În condițiile imposibilității unei cooperări productive cu legislatorii Președintele a ales tactica realizărilor „mici”, acordînd activ asistență oamenilor simpli și dezvoltînd relațiile politice externe cu principalii parteneri ai Moldovei în străinătate. 

Igor Dodon a specificat că toate inițiativele legislative declarate de el în cadrul alegerilor au fost introduse în Parlament. Însă majoritatea parlamentară fie că a sabotat examinarea acestora, fie că a încercat să le atribuie ei. 

Oponenții politici au încercat să facă totul pentru ca să-l excludă total pe Președinte din politica internă, deoarece el mereu nu este de acord cu ceea ce ei fac. În această situație șeful statului a avut două variante: să se concentreze pe agenda zilei și să realizeze ceea ce poate sau imediat după alegeri să recurgă la luarea puterii cu forță. El a menționat că a ales prima variantă și o califică drept o decizie corectă. 

Alegerile parlamentare care vor avea loc la 24 februarie 2019 vor deveni un punct de hotar în istoria  modernă a Moldovei. Președintele a specificat că nu va mai tolera încălcarea atribuțiilor sale. Igor Dodon a spus că în această situație îi va rămîne o singură variantă: de a insista ferm asupra trecerii la republica prezidențială. 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , alegeri , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
3200 locuitori

Lunga este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Lunga este este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 42 km de Chișinău. Populaţia satului Lunga alcătuia 3200 de oameni în anul 2011. Satul Lunga a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.