30 iulie 2018, 15:57 Realitatea moldovenească views 11672
Percheziții CNA: Sute mii de euro, găsite în birourile medicilor de la CRDM
30 iulie 2018, 15:57 Realitatea moldovenească views 11672

Percheziții CNA: Sute mii de euro, găsite în birourile medicilor de la CRDM

UPDATE 15:25 - Sume importante de bani au fost depistate în birourile unor medici în cadrul percheziţiilor din această dimineaţă.

Dacă în trei birouri s-au depistat cumulativ aproximativ 20 000 de lei, în biroul de serviciu al şefului Secţiei imagistică şi tomografie computerizată din cadrul CRDM, dar şi în caseta de valori, deţinută în una din băncile comerciale din capitală, au fost depistate: 80 000 de euro, 50 000 de dolari şi 100 000 de lei.

12.59. Şapte angajaţi din sistemul medical din ţară au fost reţinuţi de CNA şi procurori în urma unei operaţiuni de documentare a faptelor de corupţie comise de către un grup de medici, asistenţi şi reprezentanţi ai unor clinici private. Aceştia ar fi instituit o schemă infracţională de estorcare a banilor de la pacienţii asiguraţi pentru a-i supune investigaţiilor imagistice şi de tomografie computerizată.

Potrivit materialelor cauzei, şeful Secţiei imagistică şi tomografie computerizată din cadrul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală ar fi organizat o reţea de medici din instituţiile medicale de stat şi din clinici private, prin intermediul cărora oferea servicii contra cost pacienţilor.

În urma înţelegerii prealabile, medicii trimiteau pacienţii pentru investigaţii tomografice, ocolind programările corespunzătoare. Astfel, pacienţii ar fi achitat banii direct şefului Secţiei imagistică şi tomografie computerizată, fără ca sumele să fie reflectate în evidenţa spitalului, iar medicii care "furnizau pacienţi" ar fi fost remuneraţi pentru fiecare om cu o parte din banii primiţi.

În cadrul dosarului, au fost documentate în jur de 100 de episoade în care s-a stabilit complicitatea a cel puţin 13 medici şi alţi angajaţi medicali din cadrul Centrului republican de diagnosticare medicală, Institutului de ftiziopulmunologie, Dispensarului cardiologic şi unor clinici private.

Operaţiunea continuă. Persoanele reţinute sunt cercetate pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă.

 

Percheziţii la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală din Capitală. Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie au descins în secţiile de Radiologie şi Tomografie Computerizată.

Potrivit reprezentanţilor CNA, percheziţile au loc într-un dosar de corupţie ce vizează mai mulţi medici.

În urma percheziţiilor a fost reţinut şeful Secţiei radiologie şi Tomografie Computerizată a Centrului Republican de Diagnosticare Medicală. Acesta urmează să fie escortat la sediul CNA pentru audieri.

Totodată au loc percheziţii şi la Institutul de Ftiziopulmunologie, dar şi la filiala unei bănci comerciale din Capitală.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

CNA , perchezitii , coruptie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
629 locuitori

Goianul Nou este un sat din cadrul comunei Stăuceni, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 629 de oameni. Satul Goianul Nou a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.