25 iulie 2018, 16:40 Realitatea moldovenească views 9343
În Rusia vor fi mai multe mere, piersici și prune din Moldova
25 iulie 2018, 16:40 Realitatea moldovenească views 9343

În Rusia vor fi mai multe mere, piersici și prune din Moldova

Rosselhoznadzor a permis unei alte întreprinderi din Moldova furnizarea merelor, perelor, caiselor, cireșelor, vișinelor, piersicilor, nectarinelor, prunelor și porumbrelelor în Rusia, transmite Noi.md.

Potrivit comunicatului Rosselihozbanadzor pe regiunile Orlovsk şi Kursk, în special, Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Federația Rusă consideră că e posibil, sub garanțiile Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentară din Moldova, să permită importul de mere, pere, gutui, caise, vişine, cireșe, piersici, nectarine, prune și porumbrele, țara de origine a cărora este Moldova, de la Întreprinderea „Proagro-Hermes".

Producția specificată trebuie să corespundă cerințelor fitosanitare de carantină ale Uniunii Economice Eurasiatice și ale Rusiei.

Raportul Rosselkhoznadzor reamintește că din 14 martie 2016, importul de produse de carantină din Moldova în Rusia a fost autorizat, urmînd să fie însoțit de certificatele fitosanitare moldovenești, eliberate destinatarilor înregistrați pe teritoriul Rusiei, numai prin punctele de trecere şi control a frontierei de stat, situate în regiunile Belgorod, Breansk și Kursk.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , comert , fructe

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
1411 locuitori

Crasnogorca este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Grigoriopol și la 66 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnogorca alcătuia 1411 oameni în anul 2005. Satul Crasnogorca a fost înființat în anul 1860.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.