24 iulie 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 9859
Nici un cetățean al R. Moldova nu a avut de suferit în urma incendiilor din Grecia, anunță MAEIE
24 iulie 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 9859

Nici un cetățean al R. Moldova nu a avut de suferit în urma incendiilor din Grecia, anunță MAEIE

Nici un cetățean al Republicii Moldova nu a avut de suferit în urma incendiilor din Grecia, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene , ambasada Republicii Moldova la Atena monitorizează evoluția situației legate de incendiile produse în Grecia și acordă tot suportul necesar conaționalilor aflați în zona de pericol. Până în prezent nu a fost identificat nici un cetățean al Republicii Moldova, care a avut de suferit în urma incendiilor. Totodată, MAEIE îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să se abțină de la călătorii în zona afectată de incendii.

Potrivit ambasadorului R. Moldova la Atena, Anatol Vangheli, până în prezent nu a fost înregistrată nici o adresare din partea cetățenilor moldoveni pentru asistență medicală. "La secția consulară au fost înregistrate șapte solicitări de eliberare a titlurilor de călătorie în schimbul actelor de identitate arse în zona de incendii. Misiunea diplomatică a luat decizia de a elibera actele provizorii gratis", a spus ambasadorul Vangheli.

Colaboratorii Ambasadei Republicii Moldova în Grecia sunt în contactat permanent cu secția de poliție din regiunea Rafina și Nea Makri, precum și cu linia de urgență deschisă de autoritățile grece. "Am fost informați că nu sunt disponibile detalii privind victimele identificate. Ambasada este în contact permanent cu autoritățile și morga în eventualitatea identificării printre victime/cei afectați a cetățenilor Republicii Moldova", a menționat Anatol Vangheli.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reaminteşte că cetățenii Republicii Moldova, aflați în Grecia, pot solicita asistență consulară la numărul de urgență al Ambasadei +30 699 793 9458 sau pe contul Facebook al Misiunii.

Conform ultimelor date, bilanțul persoanelor decedate în rezultatul incendiilor din apropierea Atenei a ajuns la 49 de persoane, iar altele circa 160 au fost rănite.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

MAEIE , Grecia , incendiu , cetățean

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
202 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Cazangic, raionul Leova. Localitatea Frumu;ica se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 202 oameni. Satul Frumușica a fost atestat documentar în anul 1894.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.